Personligt

regniga-dagar

Aktiviteter för regniga dagar – 9 tips

Vad gör man för aktiviteter de dagar då regnet faller ner, timme efter timme eller dag efter dag? Det är faktiskt lätt att just vår fantasi går på tomgång när regnet öser ner. Det är frustrerande och deprimerande.

Temat till det här inlägget kom en dag på jobbet när vi som arbetar på sommaren ställer oss frågan, -Vad gör folk på sin semester när det regnar?

Här försökte vi samla ihop uppslag på aktiviteter när din fantasi sinar en vanlig sommardag i regn.

 1. Ta en titt i fotoalbumen – Skapa en fotobok

Det finns väl inget mysigare än att krypa upp i soffhörnet med några gamla fotoalbum eller en dator och du tar fram gamla bilder, eller hur? Varför inte framkalla några bilder, skicka ett elektroniskt vykort till någon eller varför inte skapa en fotobok av alla dina fina bilder.

 1. Baka

Att stå i köket och baka en regnig dag är väl ändå e anv de mysigaste aktiviteterna man kan göra själv eller tillsammans med någon annan. Vem skulle inte bli glad av att få en nybakad kaka över en kaffetår? Samtidigt som det doftar ljuvligt gott i ditt kök.

 1. Besök en äldre vän eller släkting – gör någon glad!

Hur ofta säger vi inte till varandra, jag ska ringa det där samtalet eller vi måste åka och besöka faster P. Många av oss har mycket att göra och ibland går vi med ett mindre gott samvete med allt vi vill ha gjort. Gör någon glad, idag!

 1. Besök biblioteket

Jag bara älskar att besöka ett bibliotek och få möjligheten att sätta sig ner i någon av deras fåtöljer med en tidskrift i handen eller med ett spel på bordet. Varför inte drömma sig bort i en vacker bildbok.

 1. Besök en bondgård

Visst är det mysigt och roligt att åka ut från stan för att besöka en bondgård. Kolla upp, om det finns några öppna gårdar i din närhet eller om du känner någon bonde i din trakt som välkomnar besökare.

regn

 1. Hemma SPA

När det regnar passar det väl ändå bra att duka upp för ett hemma SPA. Gör en hårinpackning i håret eller varför inte ta hand om dina fötter med lite fotvård. Ta en balja med vatten och häll i lite salt och ljummet vatten. Det kanske finns lite nagellack där hemma på någon hylla och smörj in fötterna med en fet kräm. Njut en regnig dag!

 1. Dansa eller träna med You Tube

Varför inte leta fram ett Zumba träningspass på You Tube eller lär dig nya danssteg.

 1. Städa bloggen eller social media

Vi som bloggar får goda tillfällen att städa upp i bloggen, skriva färdigt de gamla inläggen som ligger och skräpar i någon mapp. En regnig dag gör det möjligt.

 1. Städa i garderoben

Äntligen finns det inga ursäkter för att inte städa upp i garderoben när regnet vräker ner. Det är nu jag brukar samla ihop avlagda kläder som jag inte längre använder och lämnar in klädpåsarna till myrorna.

Vilka är dina tips för en regnig dag?

6 comments

 1. Gud vad perfekt med tanke på att idag är just en sådan dag; en regnig dag. Jag tror jag kommer att satsa på numme 6 & 8 idag. Det känns rimligt 🙂 I helgen hoppas jag hinna med att baka också, dessvärre visar väderappen allt annat än tillfredsställande väder de kommande dagarna 🙁 Tack för ett bra inlägg!

  Svara
 2. Perfekt post idag! Har gået igenom dessa med min 4 åring och hun har valgt att vi ska dansa både inne och i regnet 🙂

  Svara
 3. Åh vilka bra tips 🙂

  Svara
 4. Tips för regniga dagar kan behövas! Baka är nog det tråkigaste jag vet … och SPA är jag inte tillräckligt kvinnlig för tror jag (dvs väldigt ointresserad). Men träning, städa bloggen och besöka en släkting är bra tips! Film och böcker är förstås alltid trevligt när man hinner oxå 🙂

  Svara
 5. Vilka bra tips.. De ska jag ha i baktanken nästa regnig dag.. Som bör vara i morgon med tanke på vår svenska sommar.

  Svara
 6. Bra tips! För egen del ser jag bara till att hålla mig inne när det regnar. Det ger sig liksom självt.

  Svara

Have your say