Uncategorized

Allt på en gång

Just nu känns det som att precis allting händer på en och samma gång. Sommaren har kommit med glädje ute råder en härlig grönska. T.om. maskrosfälten är bedårande vackra, som här utanför Luleå trakten. image Ombyggnationerna går sakta framåt i huset som idag var den riktiga tillträdesdagen. Dock har vi kastat ut allt som går att gå lös på i ett kök. Inte ett sågspån kvar, inte en bjälk finns nu kvar, ingen spis att laga maten på inte heller en vattenledning att spola vatten ur . I avvaktan på att det stora huset ska bli klart i köksregionen får det lilla sommarhuset bli huset där vi byter om och där vi kokar kaffe och värmer mat i mikrovågsugnen. Det går bra i dessa fina tider då solen har varit pålitlig. image image På väg till färgbutiken mötte jag dessa fina bilar på parkeringen. Det var ett gäng bilentusiaster som stannat till för att samla ihop sig innan de lämnade parkeringen i en härlig kortege. image Sågspånet som ramlat ned i matkällaren har här sugits upp till en släpvagn. Det var ett rätt tidskrävande arbete men nu är det gjort. Jag kan lova att många muskler som jag inte trodde fanns har plötsligt fått sig ett nytt liv. Samtidigt har “mina skolbarn” börjat skolan på Filippinerna. Sommarlovet är slut! Här är jag i samspråk med en av eleverna som jag träffade vid mitt senaste besök i skolan i vintras. Nu är det dags att stötta eleverna med material och skol- t shirts mm. image image För 12 år sedan lärde jag känna en rätt liten och blyg kille, Junie. Han och hans mamma har bott på ön Bohol under många år men för två år sedan lämnade de ön för att stötta hans syster i Davao. Längtan tillbaka till Bohol blev för stor och för två månader sedan bestämde de sig för att flytta tillbaka till sin lilla bergsby. Junie lämnade skolan med mycket goda betyg och jag har lovat honom att stötta hans fortsatta skolgång om han gör sitt bästa och fokuserar på skolan. Idag har Junie påbörjat maskiningenjörsutbildning på universitet och givetvis kommer jag att stötta hans skolgång. Jag är mycket stolt för hans del och jag visste att han skulle visa för sig själv att hårt arbete lönar sig. Som ni säkert förstår saknar jag mina vänner, studenterna och livet på Filippinerna oerhört mycket. Däremot får jag glädjas med dem vareviga år. Det känns som allt händer på en gång!

12 comments

 1. Underbart! Vilka bilder! Och jag är så glad för Junie! Vilken prestation! Och att ha dig som stöttepelare är ju guld värt! Jag förstår att du är stolt över honom!

  Svara
 2. Det är så ibland att allt kommer på en gång. Som en ketchupflaska. 🙂
  Under den varma årstiden kan man helt klart leva litet mer primitivt.

  Svara
 3. Harliga bilder och vilken fantastisk Junie!! Jag blev tarogd over att lasa om hans historia!! Forstar att du kanner dig stolt!
  Kram!

  Svara
  • Tack Pia. Jag gillar Junies attityd så mycket så jag vill gärna vara ett ekonomisk stöd för honom.

   Svara
 4. Det är ett härligt projekt du dragit igång där uppe i norr.
  Junies framgång, det kan man väl kalla en solskenshistoria.

  Svara
 5. Ser att det är fler som bygger och lever lite provisoriskt! 🙂 Roligt att följa projektet!

  Svara
  • Freedoms, nu är vi två som drar i alla trådarna både på land och till havs. Vi får hoppas våra resp. repobjekt ska bli bra till slut.

   Svara
 6. Fint du berättade om Junies framgång, förstår att det värmer ditt hjärta extra mycket.
  Det är skönt att leva enkelt också då uppskattar man allt mer som, man tar så förgivet.
  Kram

  Svara
  • Junie är en målorienterad kille sm verkligen vill och kan mycket. Han behöver stöd och det ger jag honom så gärna. Kram

   Svara

Have your say