Afrika

An African Villa Hotell

An African Villa ett toppenställe

Det var vid lunchtid som vi  landade i Kapstaden och vi blev upphämtade av en trevlig man. Han körde oss till vårt första boende i Kapstaden samtidigt som han gav oss många tips om vad vi inte skulle missa vid vårt besök i staden.

Vårt allra första boende i Sydafrika blev på fina, An African Villa i Kapstaden.

Sovrum An African Villa i Kapstaden

Boende i boutiquestil

An African villa är ett guesthouse (hotell) med boutique stil med drygt 10 rum och det ligger i ett trevligt område som heter Tamboerskloof. Området ligger bra till mellan Taffelberget och de centrala delarna av Kapstaden.

I området finns många trevliga restauranger och några härliga affärer. Till ett flertal av restaurangerna är det promenadavstånd och vi kände oss trygga i grannskapet.

Direkt efter incheckningen fick vi både bra och användningsfull information av ägaren Louise. Hans engagemang var fantastisk och det kändes verkligen trivsamt och välkomnande att bo här. Han preparerade oss med många goda råd för vår vistelse men också om små saker att tänka till om.

Vardagsrum An African Villa

Honesty bar

På många av de boenden vi checkt in på finns det en sk. honesty bar. På African Villa fanns det ett välfyllt kylskåp med drycker som vin, öl, vatten och olika spritsorter. Framme på bänken fanns det alltid frukt, fikabröd eller annat snacks.

Det fungerar så att man tar vad man vill ha för att därefter skriva upp det på sitt rumsnummer. När du checkar ut så betalar man för sig.

Välkomnande

Det kändes riktigt välkomnande att kunna bege sig till köket för att dricka en kopp kaffe med en kaka eller för att avnjuta ett glas bubbel på den trevliga uteplatsen.

pool An African Villa

Fräscha frukostar

Varje morgon serverades det fantastiska och goda frukostar. En morgon servades det ägg benedict som var gudomligt god och jag minns den frukosten än idag!

 

Efter incheckning beställde vi en taxi för att ta oss upp till toppstationen då vi ville besöka Taffelberget, här kan du läsa mer om Taffelberget.

Sydafrikaexperten

Innan avresan från Sverige var jag i kontakt med Minna som driver Sydafrikaexperten. Hon tipsade oss om boendet på African Villa och jag kan varmt rekommendera er att ta kontakt med Minna inför en resa till Sydafrika. Jag anlitade Minna för att boka vårt startpaket i Kapstaden.

An African Villa är ett ställe jag absolut kommer att återvända till om jag landar i Kapstaden igen. Jag blev verkligen förtjust i deras smakfulla inredning med ett bra läge i den spännande staden som överraskade oss positiv på många sätt.

Utomhus An African Villa

Ett ställe att återvända till!

1 comment

  1. En bra start på en resa betyder mycket för helhetsupplevelsen. Och här kan vi verkligen prata om BRA START!

    Svara

Have your say