Asien

Angkor Wat de sista dagarna

Allt gott har ett slut, även en resa runt omkring  Angkor Wat. Jag vill bjuda på en rätt stor bild serie från våra sista dagar i Siem Reap, som vi besökte kring julhelgerna i  december månad.

I tidigare blogg inlägg på bloggen finns mer berättelser från vår resa, här och här En av mina favoriter, Bayon templet.

image

image

Rätt ofta kände man sig sååå liten i detta mäktiga område med alla stora tempel byggnader. Här ser vi entrén till Royal Palatset.

image Turister, guider och munkar, vi alla väntar in solnedgången från Phnom Bakheng templet.

image   image

Massor av trappor överallt ibland rätt jobbigt i värmen. Här har vi just besökt templet Pre Rup, det är varmt och jobbigt att klättra upp och ned för alla trapporna, men absolut värt det.

image

Alla dessa fantastiska statyer. Här besökte vi det “sötaste” templet, Banteay Srei, som är känt för alla dess vackra dekorationer.

En av mina favoriter. image

image

Angkor Wat inifrån

Sedan en liten glimt från Angkor Wat inifråbn.

image

Livet i en fiskeby där man lever på vattnet i sina båtar’,

image

En av mina älskling bilder, jag undrar så vad de kan prata om?

image Barnen är på väg hem från skolan imageEn Fflytande basketplan  image   image Flickorna har lämnat skolan och är nog på väg hem för lunch image image Det var mycket kylslaget på morgonen image Här cyklas det med stil och hållning.  image Vi frös rejält när vi satt i vårt Tuk- tuk fordon på vår väg till flygplatsen. Men vi ville andas in det sita av Siem Reap för denna gång, det var väldigt hostigt ut till flygplasten av allt vägdamm. image Att resa ger verkligen mersmak och det berikar mig så mycket på många sätt. Efter en resa kommer man hem trött men ofta euforisk av allt man upplevt. När väl väl vilat upp sig i några dagar eller veckor börjar ofta samtalet vid middagsbordet. – Hur ser din kalender ut i mars? Det sägs att det är en fin tid att resa till… Sedan är vi på G igen!

7 comments

 1. Tack för att man får hänga med här på ett hörn Katarina. Jag håller så med dig vad gäller resande att det berikar så mycket. Ditt favorit tempel var otroligt vackert smyckat med fantastiska dekorationer. Väldigt coolt. Hur många tempel finns det här i området totalt sett? Var det tre dagar ni var här ute och besökte de olika tempeln som fanns på området eller var ni här längre tid? Kände du att ni fick lagom med tid eller hade ni behövt mer tid? Känns som om det var smart att ge sig ut tidigt i gryningen för att det dels blir väldigt vackert att fota dessa tempel och dels för att det också är svalare då. Var ni ute på tempelområdet hela dagen eller bara morgon fram till lunch? Bodde ni hyfsat i närheten av tempelområdet? Hur lång tid tog det att ta sig?
  Gillade bilden på den eleganta tjejen som cyklar jättemycket. Men också så vackert att se bilderna från fiskebyn. En flytande basketplan var något jag aldrig ens funderat på innan. Det är så vackert att se att de också bär sina klassiska vackra spetsiga hattar.
  Underbara bilder.
  Kram!

  Svara
 2. Vilka vackra bilder och det måste verkligen varit en häftig resa!

  Tack för att du delar med dig från alla dina resor!

  🙂

  Gabriella

  Svara
 3. Jättehärliga bilder – förstår att det har varit bra!

  Svara
 4. Magiskt och fascinerande! Både tempel och folkliv.

  Svara
 5. Så otroligt vackra och talande bilder!! jag förstår verkligen att denna resan måste satt spår!!!!! 🙂
  Tack för att du delat med dig!
  Kram!!!

  Svara
 6. Desiree
  Jätte roligt att du gillat mina inlägg om siem Reap och angkor. Det finns mycket att berätta om, men någonstans får man dra strecket, du vet!

  Det finns flera hndra temple i Kambodja och jag tror några hundra av dem är i Siem Reap området. Vi gjorde en 3 dagar temepl tur och stannade i 5 dagar där. Efter dag tre orkade jag inte ta in mer om tempel, det är så intensivt och stort! Om man ska se mer, bör man kanske dela upp resan i två delar, dvs. göra något annat under någon dag , för att se fler tempel. vi hade köpt en bok som vi samtidigt plöjde igenom i sängen om kvällarna.. Där läste vi på innan vi drog iväg nästkommande dag, det fungerade bra för oss.

  Vi gjorde tempel turer hela dagarna, med avbrott för lunch mitt på dagen. Området ligger mycket nära city av Siem Reap, kanske en 5 kilometer, så man kan ta ett avbrott för att återvända. Man kan inte vara där efter 5 snåret på em, eftersom det blir mörkt och är farligt att snubbla runt på stenar och trappor.

  Du får jag gärna skriva till mig om du önksar mer personlig eller utförlig info, sodk@hotmail.com

  Kruger
  Tack! Det var så häftigt att vara där!

  Svara
 7. Marina
  Tack!

  Steve
  Magiskt, det var det verkligen!

  Saltis
  Jo, det är svårt att berätta om något man blev betagen av. Roligt att du hängt med på ett hörn.

  Svara

Have your say