Uncategorized

ÅTER TILL ÖN

Vi har återigen kommit hem till vår ö i Mangolandet, till ett grått och småregnigt Cebu. Det var med lite nerv spänn i magen vi insåg att vår tågresa till Arlanda från Kiruna kunde äventyra hela hemresan. En olycka hade inträffat i Björnefjell, på den norska sidan. Vårt tåg var redan innan start försenat med drygt två timmar, för att sedan krydda till tillvaron än mer, så bytte de lok i Hälsingland och förseningen var sedan drygt tre timmar. Väl framme i Uppsala blev vi omdirigerad till nästa tåg som skulle ta oss till  Arlanda. När vi väl hoppat av nattåget i Uppsala, visar det sig att vårt tåg till Arlanda är inställt. Nu insåg vi att vi hade cirka 60 minuter på oss innan alla våra resplaner kunde få en ny innebörd! Flygen till Cebu avgår från Arlanda tre gånger per vecka. Vi trodde att sex timmar tillgodo skulle vara tillräckligt, men det blev rätt kärvt på slutet. Men vi är hemma nu, det var var ingen ko på isen, som man säger, utan det blev lite extra tryck i kapillären, som kanske rent av var uppfriskande! Kontrasterna som vi upplevt från bitande kyla med massor av byltande kläder på oss och väl hemma på ön, till byte till shorts och linne, det känns också som en stor kontrast. Väl hemma i huset, hann vi bara stuva in resväskorna i köket innan det knackade på dörren. Det var grannen som meddelade oss att hans fru hade födelsedag och de hade hyrt klubbhuset för festen. De ville gärna att vi  skulle komma över på helstekt gris men också träffa deras vänner från Manila. Jo, det var fullt drag i klubbhuset med massor av mat och en värd som underhöll gästerna till maten innan gästerna själva tog över hela föreställningen med karaoke sång inpå småtimmarna och med en fotograf som vinglade på mellan borden. Är det party så är det, sången avtog på morgonkvisten. Det känns lite konstigt att komma tillbaka till ön eftersom det nu är skarpt läge med våra flyttplaner. Om cirka 17 dagar ska vi vara på plats i Malaysia, bostadskontraktet är klart, det blir till att flytta från ett härligt hus med trädgård till ett höghus mitt i storstan. Jag har skrivit om en bostadsvisning jag gjorde för några månader sedan och det blir alltså nu av, jag inser att det blir en rätt stor förändring i tillvaron. Detta är en av de fina faciliteterna vi får i och med vårt bostadsbyte. Samtidigt vill jag passa på att önska er alla en God fortsättning på det nya året!

11 comments

 1. Ååå så du har varit hem till norbotten, jag är ju därifrån!
  Så nu blir det KL-låter kul vi var där i oktober, kul stad rent och snyggt.
  Ha det bra, så hörs vi senare.

  Svara
 2. Så skönt att det löste sig, ibland blir det lite nervpirr innna man kommer iväg! Spännande med KL snart och det ser fint ut ert nya boende även om jag förstår att ni kommer att sakna trädgård. Men allt har sin egen tjusning!
  Kram!

  Svara
 3. Oj det lät som en dramatisk hemresa. I varje fall i Sverige! Tur ni han med flyget annars hade det inte varit så kul. 🙂 Och flyttplaner såpass nära inpå alltså. Det kommer helt klar sätta sin prägel på era närmaste veckor. Att flytta tar tid och energi, men det känns säkert även roligt och spännande! Det är alltid vemodigt att ta farväl men samtidigt väldigt spännande med något nytt som väntar runt hörnet!
  Att byta hus mot skyskrapa inser jag är ett stort steg det också. men det så ju väldigt fint ut.
  Hoppas verkligen att det hela går smidiggt och bra och det ska bli spännande att få följa dig i KL!!!
  Kramar!

  Svara
 4. Vilken tur att ni kom med och kom fram! Spännande med flytt om bara 2½ veckor! Ert nya boende är ju inte fy skam direkt!

  Svara
 5. Skönt att ni hann med planet! Och vilken trevlig inledning på er ankomst till ön.
  Ser fram emot att få fräscha bilder från er nya lägenhet när ni är på plats! Lycka till! Kram Kim

  Svara
 6. Stressande att vara i sista stund på Arlanda! Vi har pratat om det flera gånger, nu när vi flugit en del, om att det är skönt att vi bor så nära Arlanda (norr om Stockholm) så man slipper förseningar på vägen dit… Skönt att det gick bra!
  Poolen ser ju verkligen inte fel ut! Önskar god fortsättning på det nya året och att det går bra med flytten!

  Svara
 7. Det låter som litet extra spänning man kanske kan vara utan. 🙂 Har haft ett par sådana resor under årens lopp mellan USA och Sverige. Vilka kontraster – Kiruna och er Mango-ö. Ser fram emot mer "rapporter" om er flytt. Kram!

  Svara
 8. Fru Börjesson
  Yup född där men inte bott där sedan 80- talet!

  Pia
  Det ska bli spännande med flytt, men känns lite vemodigt också!

  Saltis
  Att resa med att veta att ett flyg inte väntar på en, blev lite stressat, men å andra sidan sa vi, -Det är inget vi kan göra just nu! Vi kom ju hem!

  Alla boendeformer har sin charm, dock har jag aldrig bott i ögt hus, jag har nog varit bortskämde och alltid haft någon form av markkontakt.

  Anna
  Jag tror också att vårt nya boende blir en bra start!

  Kim
  Yup om två veckor är vi där!

  Freedomstravel
  Att ha nära till flyget är alltid en fördel. För vår del var alla flygen bokade från Kiruna samt på nyårsaftonen gick den inga flyg därifrån till Stockholm.

  A-M
  Kontrasterna är stora mellan mangoön och Kiruna, men det är tjusningen. Jag tror man idag kan uppskatta det mer än när man lever i resp. värld.

  Svara
 9. De där tågresorna till Arlanda skulle jag inte vilja vara med om.
  Bravo att det gick. Men var gjorde ni av alla vinterjackor och långkalsonger och vantar?
  Hur länge var ni på resande fot? Från förldrarna i Kiruna till Cebu hemmet.?
  Kram Eva i tyresö

  Svara
 10. Wow! Snacka om skarpt läge vad gäller flytt! Ja vi sitter lite i samma båt, fast du leder!!! Håll ut, stå ut!!! Kram!

  Svara
 11. Eva
  Alla stora vinterkläder lämnar vi i norr, det skulle jag inte dra med till ett tropiskt land, med allt som kryper här 🙂 Nä, det blir en tunn vindjacka med en fleecejacka under, inga lång kalsonger och handskarna tar ju ingen plats i fickan.

  Karlavagnen
  Lycka till med flyttplanerna själv!

  Svara

Have your say