Uncategorized

BANANER I STORA LASS

  P1014394 Jo, E. kom med båten igår från Bohol och hade med sig en stor väska som var fylld med bananer. Några var mogna medans andra var gröna och omogna. P1014395 Bananer skördas normalt när de är gröna. Dessa bananer är mogna att äta om en 2 till 3 dagar, en rätt söt banan. Filippinarna säger att bananen härstammar från Asien och är en gammal frukt, men också ett bär och en ört. Det senare hade jag ingen aning om faktiskt! P1014398Dessa bananer kan vi nog börja äta redan imorgon. Jag gillar de mindre söta bananerna. Men jag tror aldrig vi kan smälla i oss alla dessa bananer innan de är övermogna! Doppa bananerna i socker Att smälta brunt socker och sedan doppa de redan söta bananerna i sockret är populärt här, för egen del är det alldeles för sött för mig. Första gången jag provade banandoppet, var jag helt övertygad om att det var choklad de doppade bananerna i. 🙂

Have your say