Europa

Båtresa runt Gozo

Båttur runt Gozo och Blue Laguna

En av våra dagar på ön Gozo gjorde vi en båtresa runt ön eftersom vi anade att ön kunde vara rätt dramatisk att se från vattensidan.

Det var en eftermiddag som vi begav oss ner till hamnen på Gozo, vi hade bokat en halvdagstur runt ön med en avstickare till den omskrivna Blå Lagunen. Båten var en öppen båt i två våningar där övre däck utgjorde ett soldäck. Vädret var stekande och just idag var förväntningarna stora.

Te Cenc Cliffs

Kryssningen startade med att vi passerade Mgarr lx- Xini. Sedan följde vi det stora och majestätiska berget Ta Cenc Cliffs som du ser förevigat på bilder nedan. Efter att ha njutit av den gula, vita eller stenberget som är limestones kom vi fram till och Santa Katarina Cave.

Ta Cenc Cliffs

Gozo

Santa Katarina Cave

Ön Gozo hade verkligen dramatiska stenformationer och det var vackert. Det var mycket varmt utomhus men jag kunde inte slita mig från det övre däcket på båten. Solens strålar brände min nordiska ljusa hud och det vara bara att ta på sig kepsen och en del kläder för att skydda huden.

Fungus Rock Gozo
Badstopp intill Fungus Rock

Det är här vid Fungus Rock som vi gjorde det första stoppet där vi hoppade i det klarblåa vattnet som var mycket salt. Det var lätt att förstå att segelbåten och dess besättning hade valt att ankra här för att äta sin lunch.

Azur windows

Azur Windows

Sedan fortsatte vi till det välkända Azur Windows, det är verkligen som att titta igenom ett fönster. Turen fortsatte vidare förbi Ta Gurdan Lighthouse, Xwejni Bay, Qbajjar och Salt Pans.

Alla dessa ställen var otroligt vackra och ögat fick faktiskt inte nog av alla vacker natur.

Rambla Bay med den guldiga sanden

Vi fortsatte vår båtresa och njöt av den vackra men karga ön och det klara blåa vattnet. Båten gjorde sedan ett stopp ute i havet utanför Ramla Bay där sanden är röd eller är den guldfärgad tro? Det här är ett populärt ställe för att Malteserna att besöka.

Ramla Bay

Efter lite bad från båten och snorkling fortsatte vi förbi Dahlet Qorrot och Hondoq Bay.

Den blåa lagunen

Vårt sista stopp blev inne i den välkända Blue Lagoon som verkligen bjöd på kristallklart vatten. Siktdjupet var fantastiskt och många andra båtar och turister har också hittat hit.

Blåa Laguna Gozo

Blå Laguna

Båtturen tog ca 4.5 timme och det fanns möjlighet för den som önskade att även äta på båten. Då köper man till en buffébiljett. Turen kostade 25 euro utan mat. Se gärna : www.xlendicruises.com

Avkopplande dag på havet

Båtturen runt Gozo och till Blå Laguna blev en avkopplande dag och vi hade många trevliga samtal på båten med en och annan medresenär.

9 comments

 1. Snyggt, dit ska jag få med min man!

  Svara
 2. Läckra bilder. Gozo besökte jag vid en resa till Malta 1994.

  Svara
  • Trevligt! Jag tror att rätt många Malta resenärer beger sig till Gozo för en dag eller så.

   Svara
 3. Så makalöst vackert! Nu blev jag rejält sugen på att åka dit. Tack för tipset!

  Svara
  • Gozo kan jag själv tänka mig att återvända till!

   Svara
 4. Förstår att ni hade en underbar dag på havet, väldigt vackert.
  Kram

  Svara
  • Tack Joy! Ja det blev många timmar på havet och ett minne.

   Svara
 5. Det ser otroligt härligt ut! Dit vill jag åka! Tack för inspirationen 🙂

  Svara

Have your say