Europa

Besök härliga Budapest

Budapest är verkligen härligt att besöka och ett bra sätt att se Budapest är att hyra segway.  Vi hyrde denna lilla motoriserade fordon hos  Budapest Segway Tours och fick från denna härliga och roliga maskin se Budapest i den + 30 gradiga värmen. Jag kan verkligen rekommendera att hyra en Segway för den nyfikne och samtidigt så vilar man sina fötter en stund.
Segway
Segways
peppar och paprika
Saluhallar är som alltid värt ett besök. Denna gång köpte vi många ungerska korvar men också torkad paprika med oss hem. I saluhallen fanns också möjlighet att prova olika korvar.
image
Det fick mycket att se i Budapest och speciellt gillade jag de judiska kvarteren. Här fanns många små mysiga butiker i någon av alla de gränder vi strosade igenom.
cyklande baren
Lite nu och då kom den cyklande öl baren i vårt kvarter. Från den cyklande ölbaren hördes en och annan sång samt många glada skratt.
image
Se även mitt först blogginlägg om Budapest, här. eller titta in hos Ving. Har du inte förut varit i Budapest vill jag varmt rekommendera dig ett besök i den trevliga staden.

8 comments

 1. Ännu fler bilder som gör suget efter ett Budapestbesök större – tack!

  Svara
 2. När jag ser alla dina härliga bilder från Budapest så känns det som att jag aldrig varit där fastän jag varit där. Tack för den turen.
  Jag ser att det finns entreprenörsanda också i Ungern. Det behövs väl en hel del idévändande för att landa i en cyklande ölbar. Kul grej dock och ett bra sätt att omgående driva kalorierna på flykten. Efter en stunds cyklande och ölande så tänker jag dock trafikfara!

  Svara
  • Jag tror inte bupturer är värst lång eftersom de gör nog mest pengar på att få så många ombord. Kul att du fått återuppleva Budapest igen!

   Svara
 3. Cyklande ölbar såg vi i Berlin förra året, här hemma är det öldoftande lastbilsflak med studenter som passerar hihi. Budapest verkar intressant men för min del skulle det nog bli till fots, tycker det är vingligt med en SegWeg.
  Kram

  Svara
 4. Vilket härligt inlägg. Cyklande ölbar… Var tvungen att titta efter flera gånger (innan jag läste din bildtext) för att se om de verkligen satt och cyklade medan de fikade.
  Kram Kim 🙂

  Svara
  • Kim, de dricker nog öl 🙂 En liten rolig grej. Kanske man skulle ha ett rullande fik i sin by?

   Svara

Have your say