Råd & Tips

Blogg tips

Att blogga betyder för mig att jag själv skriver mina blogginlägg efter tycke och smak. Men jag läser också rätt många bloggar. Vissa bloggar läser jag dagligen medans andra bloggar läser jag då och då. Collage3Att man läser vissa bloggar vissa perioder kan bero på många olika saker. en del bloggar fascineras man av medans andra bloggar har blivit som ens familj, dvs. min bloggfamilj. I min blogglista har jag många olika bloggar, några bloggar är reseinspirerade andra skriver fina sidor om mat och recept. Jag läser också bloggar där skribenten skriver om samhällsfrågor och om livet. Själv skriver jag om resor, renoveringen av gården i Norrbotten, om mitt skolprojekt på Filippinerna. Det här med bloggfamiljer tycker jag är intressant. Så här kan det låta vid mitt köksbord en vardagskväll. “ Nu har bloggvännen Steve fyllt sin pool med vatten och nu är den redo at invigas. Till saken hör att ingen här hemma bloggar förutom jag själv då. Däremot är nog min familj här hemma rätt insatt i min bloggfamilj. Det är Steves trädgård som jag känner mig mycket bekant med, årets alla årstider.  Steve med familj har jag aldrig träffat i det verkliga livet. Däremot har jag läst ett antal  bloggar och träffat bloggägaren i verkliga livet. Det har varit möten på olika ställen i världen.  Bl.a. träffade jag bloggaren Synnöve i Phnom Penh på hotell Raffel i en bar soffa. Sweet Livings Desiree träffade jag vid frukostbordet i Stockholm innan min hemfärd till dåvarande Kuala Lumpur. Marina träffade jag i Singapore över en öl mitt på blanka dagen. Senare träffades vi över en kopp kaffe i min förra hemstad Kuala Lumpur. Jag vill rekommendera den nya bloggaren Kajsa som flyttat till USA och bloggar om livet som ponnymamma i USA. Jag och Kajsa tog ridlektioner samtidigt i Sverige för typ 30 år sedan och förenade i vintras på en bar i Florida! Hon berättar om hur det är att vara ponny mamma i USA, en rätt rolig läsning även för mig som inte intresserar mig för hästar. Jag har en annan blogg som jag börjat följa och det är bloggen Fotostrasse som har sin hemvist i Berlin men bloggerskan är från Brasilien. Jag fick förmånen att lära känna hon och hennes  sambo i Finland på en bloggresa. Nu har Fotostrasse vunnit en internationell bloggtävling och ska strax resa till Filippinerna. Jag har försökt ge Fotostrasse lite tips inför hennes äventyr. Designe är tjejen som ger mig inspiration i hemmet. Hon fotar fina bilder och har ögat för det lilla extra. Jag kan inte få nog av att se hennes  alster som hon tillverkar i sin keramik ateljé en trappa ner i huset som ligger mycket vackert längs Ångermanälven. Designe har jag träffat live för många år sedan! Husbils- och husbåtsparet med bloggen Freedomstravel har precis renoverat sin husbåt och nu är den klar. Paret ska ut i Europa på en längre resa med sin husbil och vi har nu chansen att följa deras resa på bloggen. Har du några tips på bloggar som du tror jag skulle tycka om att läsa?

4 comments

 1. Tack för alla bra bloggtips! Flera av bloggarna du nämner följer jag redan, men den finns också några nya! Tack också för att du nämner oss! (Men länken till vår blogg verkar inte funka så jättesnällt om du vill fixa den! :))

  Svara
 2. Så mange flotte bloggtips! Takk 😀 Freedomtravel har jeg fulgt lenge allerede!

  Svara
 3. Jag är glad att få tillhöra din bloggfamilj. Det kan utvecklas en härlig gemenskap mellan oss bloggare även om vi aldrig träffas i verkliga livet.

  Svara
 4. Hej och tack! Så roligt att få läsa om sig själv här! 🙂 Var av en slump jag såg att jag hade fått fler kommentarer på ett av mina inlägg! 🙂 Tack för dina fina ord! Ja du får gärna skicka mig en bit tapet så ska vi se om jag kan hitta rätt glasyr till dig! 🙂
  Ha en fin helg! kram

  Svara

Have your say