Europa

Bloggare träffas i Porvoo

Borgå eller Porvoos som den vackra och stämningsfulla kuststaden heter den ligger belägen i den finska viken och är en av Finlands sex medeltida städer. Resan till Porvoo med Travel House Porvoo blev en mycket uppskattad resa för mig och de andra bloggarna som kom från bl.a. Brasilien, Finland och England.
image
Det var med flyget från Arlanda som jag en torsdag kväll landade på Vanda flygplats i Helsinki, det var med bil jag tog mig från flygplatsen de ca 50 km till Porvoo. Ett för mig nytt resmål men också en trevlig möjlighet att få träffa andra resebloggare från världens olika hörn.
image
Vid midnatt klev vi in innanför den gamla vackra byggandens dörr som förr hade varit ett BB, idag drevs det som ett vandrarhem. På Porvoo hostel möttes vi i dörren av kvinnan som driver stället och vi begav oss genast ut i köket för att äta en nattmacka med kaffe.
image
Därefter skulle vi välja ut de stickade sockorna som flitiga Porvoo bor hade stickat och skänkt till oss bloggare. Först därefter kunde vi lägga oss ner på sängen och vi somnade snabbt in, vilket var tur eftersom de resteraden dagarna var fulla med spännande aktiviteter.
Dagarna erbjöd många intressanta utflykter, många härliga möten med andra bloggare eller personer som är verksamma inom social medier. Det var helt enkelt fantastiskt att få träffas i vackra Porvoo och ta del av vad denna lilla pärla i finska viken hade att erbjuda.
image
image
image
Hela gänget resebloggare var ett glatt och positivt gäng. Det blev tillfälle till många intressanta samtal, mycket erfarenhetsutbyte och många  härliga skratt. Arrangören Travel House Porvoo hade verkligen lyckats med att erbjuda ett spännande program för oss deltagare liksom att sätta samman ett stort gäng entusiaster.
image
image
Våra vägar möttes i Porvoo och jag kommer absolut rekommendera fler ressugna resenärer att bege sig till vackra Porvoo som ligger så nära Helsingfors. Snart kommer vi att få svar på målsättningen för insatsen, –Kommer vi att nå ut till cirka 300 000 läsare tillsammans? Mitt svar är; SJÄLVKLART!

Have your say