Europa

bloggträff i Porvoo

Bloggare träffas i Porvoo

Borgå eller Porvoo som den vackra och stämningsfulla kuststaden heter den ligger belägen i den finska viken och är en av Finlands sex medeltida städer.
Finsk skärgård
Resan till Porvoo med Travel House Porvoo blev en mycket uppskattad resa för mig och de andra bloggarna som kom från bl.a. Brasilien, Finland och England.
flyga
Det var med flyget från Arlanda som jag en torsdag kväll landade på Vanda flygplats i Helsinki, det var med bil jag tog mig från flygplatsen de ca 50 km till Porvoo. Ett för mig nytt resmål men också en trevlig möjlighet att få träffa andra resebloggare från världens olika hörn.
hostel porvoo
Vid midnatt klev vi in innanför den gamla vackra byggnadens dörr som förr hade varit ett BB, idag drevs det som ett vandrarhem. På Porvoo hostel möttes vi i dörren av kvinnan som driver stället och vi begav oss genast ut i köket för att äta en nattmacka med kaffe.
bloggträff porvoo
Därefter skulle vi välja ut de stickade sockorna som flitiga Porvoo bor hade stickat och skänkt till oss bloggare. Först därefter kunde vi lägga oss ner på sängen och vi somnade snabbt in, vilket var tur eftersom de resteraden dagarna var fulla med spännande aktiviteter.
Dagarna erbjöd många intressanta utflykter, många härliga möten med andra bloggare eller personer som är verksamma inom social medier. Det var helt enkelt fantastiskt att få träffas i vackra Porvoo och ta del av vad denna lilla pärla i finska viken hade att erbjuda.
bloggträff
bloggare
bloggare i porvoo
Hela gänget resebloggare var ett glatt och positivt gäng. Det blev tillfälle till många intressanta samtal, mycket erfarenhetsutbyte och många  härliga skratt. Arrangören Travel House Porvoo hade verkligen lyckats med att erbjuda ett spännande program för oss deltagare liksom att sätta samman ett stort gäng entusiaster.
bye bye porvoo
brygga porvoo
Våra vägar möttes i Porvoo och jag kommer absolut rekommendera fler ressugna resenärer att bege sig till vackra Porvoo som ligger så nära Helsingfors. Snart kommer vi att få svar på målsättningen för insatsen, –Kommer vi att nå ut till cirka 300 000 läsare tillsammans? Mitt svar är; SJÄLVKLART!

7 comments

 1. Både låter och ser superhärligt ut. Vilken underbar weekend. Vad var syftet med resan förutom att träffas och umgås med många andra trevliga resebloggare? Är det ett sätt att marknadsföra Porvoo som turistmål? Trevligt sätt att göra det hela på i sådanafall. Ser vackert ut med mycket vacker natur. Hur kom fick du inbjudan till detta?
  Kram!

  Svara
  • Det var riktigt trevigt och roligt!

   Svara
  • Hej Desiree!- jag tror vi alla sökte/anmälde sig till resan. Man lade bland annat ut inbjudan på svenskaresebloggar.se, en portal för dem med resebloggar. En del av bloggarna har kanske varit med förut och de blir nog bara inbjudna just nu..

   Svara
 2. Så kul att se era olika bilder från resan! Trist att vi inte kunde följa med, men vi ses väl nån annan gång nån annanstans hoppas jag! 😉

  Svara
 3. Härliga bilder! Jag tror jag redan har kommenterat på detta inlägg men den kommentaren kanske inte kom fram..

  Svara
 4. Tack vännen! Det blir så där med kommentarerna de försvinner.

  Svara

Have your say