Asien

Bloggträff i Kambodja

Tänk er att träffa en bloggare i Kambodja!

Förra året i oktober reste jag till Phnom Penh i Kambodja, det var en resa som jag gjorde med flera andra svenskor som var eller fortfarande är boende i Asien.

En kväll slog vi oss ner på Raffels hotell och självklart beställde jag hotellets signatur drink. Historien om själva drinken är följande; Citat “In 1967, America’s unofficial roving ambassador Jaqueline Kennedy visited Cambodia to fulfill ”a lifelong dream of seeing Angkor Wat.” Besides visiting the ancient temples, she found time to admire Prince Norodom Sihanouk’s own jazz compositions –  The Evening I Met You – as well as the famous rouge Champagne cocktail in the Elephant Bar. Years later when Raffles Hotel Le Royal was being renovated, the glass she drank from – which still had her lipstick mark on it – was found.”

Min egen historia blir att jag satt i en stor soffa på det fina hotellet och fick sällskap av en obekant trevlig tjej vid min sida. Vi började prata med varandra och fann många trevliga och roliga sammanträffande i våra liv, medan vi samtidigt smuttade på denna Jacqueline Kennedy drink. Det roliga är att S. också bloggar aktivt från hennes del av världen, hon bor med sin familj i Beijing.

image

Några månader senare träffades vi återigen i Seoul i Korea, vi båda har nog en minnesvärd historia från vårt besök vid det zen buddistiska templet. Vi hade förmånen att få prova på meditation och den natten sov alla deltagarna på madrasser som lagts ut på golvet, samtidigt som vi skulle vara tysta till näst kommande morgon. Inte en helt enkel uppgift för ett glatt tjejgäng som var upprymda av att träffas igen!

Imorgon kommer hon och hennes familj till oss Kuala Lumpur för några dagars semester. Jag tycker det är en liten mysig historia och jag tycker det ska bli roligt att få träffa henne och hennes familj! Dessa möten man gör runt om i världen är ändå helt fantastiska, eller hur?!

8 comments

 1. Vad ROLIGT med bloggträff för dig! Och vilket roligt sätt ni lärde känna varandra på.

  Kram!

  Svara
 2. Vad fint och vad härligt att läsa! Underbart.

  Ha så trevligt tillsammans!

  kram
  Lotta

  Svara
 3. Det var en härlig historia.

  Svara
 4. Alltid kul med besök. Extra kul med en ny bloggvän som också blivit vän in real life. I det här fallet träffades ni ju först innan ni läste varandras bloggar. Njut av varandra och ha det riktigt trevligt.
  Kram!

  Svara
 5. Ah vad trevligt!!! Bloggandet ar fantastiskt! Kram!

  Svara
 6. Trevligt.
  ja bloggvärlden är verkligen helt OTROLIG!!
  Ha så mysigt och trevligt nu.
  Kram!

  Svara
 7. Härlig historia o härliga möten!!
  Ha det bäst, Klem Anna

  Svara
 8. Marianne
  Tack Marianne!

  Lotta
  Ja, det är så roligt att bara så där finna nya vänner, på ett oväntat ställe.

  Steve
  Tack, Steve!

  Desiree
  Ja, det har varit mycket trevligt och roligt med besök. allt fungerade SÅ bra!

  Pia
  TAck, Pia. hoppas även vi ses snart!!! Snart!

  Annika
  Det är långt mellan ens bloggande vänner i denna del av världen!

  Anna
  Håller med dig!

  Svara

Have your say