New York

Brooklyn Bridge

image

Brooklynbron, eller som den på engelska heter Brooklyn Bridge har även kallats för New York and Brooklyn Bridge. Bron är den äldsta hängbron i New York. Den sträcker sig över East River från Manhattan till Brooklyn och blev världens största hängbro när den var klar. Den var också den första hängbron vars konstruktion använde sig av stålvajer.

image

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge förbinder Manhattan med stadsdelen Brooklyn och den här delen av New york har verkligen fått ett uppsving av besökare. Utsågs till världens längsta hängbro Arbetet med att bygget av bron påbörjades 1869 och fjorton år senare 1883 invigdes bron. Det sägs att den  första dagen korsade 1800 fordon och 150300 personer bron.

När bron invigdes var det den världens längsta hängbro. Förr om åren, vid olika tidpunkter har bron trafikerats av både hästar, spårvagnar och tunnelbanetåg. Idag har bron sex filer för motortrafik, och ett eget plan för gående och cyklister. Brooklyn Bridge blev 1964 inkluderad på listan över historiska platser National Register of Historic Places” (Nationellt register över historiska platser) som ett (National Historic Landmark). År 1983 fick bron även stämpeln ”National Historic Engineering Landmark” (nationellt historiskt landmärke för ingenjörskonst Några tips The Brooklyn Heights Promenade!
Ett av dem är att efter promenaden över bron är att fortsätta promenera på the Brooklyn Heights Promenade. Det kan liknas en strandpromenad. clip_image002Marknader i Brooklyn Besök gärna Matmarknaden Smorgasburg i Brooklyn. Varje söndag mellan kl. 11-18 finns flera matförsäljare. Här i Brooklyn finns också Brooklyn Flea Market

image

Vi rekommenderar varmt att promenera runt i New York och gör gärna New Yorks bro vandringar, här finner du mer information om det;

4 comments

 1. Det är nåt magiskt över New York.

  Svara
  • Det tycker nog jag också.

   Svara
 2. Vilken ingenjörskonst! Och vilket arbete med den teknik som fanns vid denna tid!
  Ha en trevlig helg!

  Svara
  • Den är häftig även om man kan uppleva den ståplig, liksom!

   Svara

Have your say