Personligt

Byn i vinterbilder

Vi har fått stora mängder snö och vintermånaderna är inte slut än och överallt i medierna skrivs det om snörekord på flera håll. Visst har det varit ett strömavbrott, det är mycket snöskottning osv. Men, alla bussarna går enligt tidtabell, snöröjningen fungerar med lite fördröjning, skolorna har inte stängt en enda dag och allt fungerar som vanligt. Det är vi alla tacksamma för. Hela landskapet och min by är inlindad i den vita, rena och vackra snön. Snödjupet ligger idag på ca 115 cm och det snö rekordet kommer att slås dag för dag.

Spark

Här bjuds ni på några vinterbilder.

Sparken är inte ett ovanligt fortskaffningsmedel till affären. Inte heller behöver man låsa sin spark utanför affären. Sparken är förträfflig att sparka iväg med och lägga sina matvaror på sitsen framför, när matvaruinköpen är klara.

Massor av snö Att skotta snö kan vara givande för den som gillar det och en tung och besvärlig insats för andra. Till vår hjälp har vi traktor service som är bra, då är ofta grindhålet ut och in från gården skottat på morgonen. Mellan våra byggnader på gården skottar vi med en snöslunga eller med vanliga snöskyfflar. Snön på taket

Det är snabbt gjort att soptunnor och andra saker försvinner i snön. Här har någon skottat fram en soptunna utanför biblioteket. Den såg ensam ut.

Snödjup   Massor med snö

Att försöka läsa på anslagstavlan känns inte inbjudande för dagen, då isen täcker delar av all uppsatt information.

image

Utanför denna busshållplats har några parkerat sin cyklar eller använt sig av sparken. Själv gillar jag verkligen denna åsyn.

image

Vad tror ni gömmer sig under denna snöhög? Det är rönnbärs träden som ligger över högen. Det är släpvagnen som en dag ska skottas fram för att användas. Det är trots allt tur att vi har en ren och fin snö. Det hade inte alls sett lika roligt ut med en förorenad snö. Enligt väderleksrapporten så kommer det att bli blida vilket betyder att snön på taken kommer att bli betydligt tyngre. För vår del betyder att vi kommer att bli sysselsatta med snöskottning från en del tak.

8 comments

 1. Vilket vackert snölandskap ni har. Men det kräver ett visst arbete också, för somliga väldigt tungt med all snön. Skulle behöva en spark här hemma, nu när våra vägar har blivit blankpolerade efter att vägplogen kört!
  Kram Yvonné

  Svara
 2. Oj så mycket snö ni har. Vackert med den vita snön.
  Och samhället lamslås inte som det lätt tycks bli i USA.
  Vad trevligt att se sparkar. Det brukade vi använda när jag var liten utanför Stockholm.

  Svara
 3. Vilka fantastiska vinterbilder!

  Svara
 4. Underbara vinterbilder. Så rent när snön faktiskt är vit. Det kallar jag riktig vinter. Det är många år sedan jag upplevde något liknande. Att se sparkarna parkerade utanför affären ger mig oxå härliga flashbacks.
  Heder åt kommunen att "allt fungerar som vanligt".
  Inte behöver man låsa sin spark och cykeln vågar man lämna vid busshållplatsen.

  Svara
 5. Wow, vilka mängder med snö! Helt otroligt. Även för mig som vuxit upp i sverige är detta exotiskt att se sparkarna parkerade utanför butiken liksom detta snödjup. Det blir ju aldrig sådana vintrar som ni har upp i norr i Stockholm. Fint!
  Kram!

  Svara
 6. Wow, vilka mängder med snö! Helt otroligt. Även för mig som vuxit upp i sverige är detta exotiskt att se sparkarna parkerade utanför butiken liksom detta snödjup. Det blir ju aldrig sådana vintrar som ni har upp i norr i Stockholm. Fint!
  Kram!

  Svara
 7. Helt underbara bilder! Över en meter snö!! Och alla sparkar! Detta ska jag visa mina brittiska vänner som tror att 2 cm innebär kaos och världen slutar fungera!!!

  Svara
 8. Oj, vad mycket snö! Underbara bilder, även om jag förstår att snön medför visst pyssel också. 😉 Här i Strängnäs har vi lagom med snö nu, så det har blivit en del skidåkning.

  Svara

Have your say