Sverige

Cafe Rosenboden i Rosvik

Cafe Rosenboden i Rosvik är beläget längs E4: an mellan Piteå och Luleå. Rosvik har drygt 2 000 invånare och har ett eget cafe med ett gott hembakat bröd, smörgåsar och erbjuder även catering.

Det är absolut värt ett besök på Rosenboden för att äta en lunch eller för att ta en fika.

Lunch

Här kan man 5 dagar i veckan köpa sig en frukost, en lunch eller en fika. Jag är svag för deras vaniljbröd, det är ett bröd som är en blandning mellan ett wienerbröd och ett vetebröd med en ljuvlig vaniljkräm.

Just denna dag tog jag mig en tur på cykeln med kameran runt nacken och passade på att fotografera lite i trakten. Därefter var det skönt att kliva in innanför dörren på det lilla caféet för att båda äta en paj med sallad och därefter sätta tänderna i deras ljuvliga vaniljbröd. Vaniljkrämen är ljuvlig god!

Coop och bibliotek

Ibland händer det att jag tar cykeln dit för att ta mig en fika innan eller efter att jag handlat mat på den närbelägna COOP butiken eller om jag besöker det lilla men trevliga biblioteket tvärs över gatan.

Rosenboden

Cafe Rosenboden finns i den lilla byn Rosvik med de många möjligheterna gör gärna ett stopp där för en fika.

 

2 comments

  1. Vad du har kommit igång och blogga. Mysiga bilder. Verkar vara ett mysigt cafe´:)

    Svara
  2. Fantastiskt att du den här årstiden kan ta dig en cykeltur där uppe i norr.
    Ni har många trevliga matställen där uppe i norr. Just det här stället har dock en väldigt torftig / livlös hemsida tycker jag.

    Svara

Have your say