Filippinerna

Grattis Junie

Congratulations Junie! We are so proud of you!

Good results are attained through a hard work. There are no shortcuts to any place worth going. We are so proud that your dedication have enabled you to accomplish great things. Congratulations on getting your Bachelor degree!

Bachelor of science in marine engineering

Idag torsdag den 30 mars 2017 är det en mycket speciell dag för någon som jag känt i mer än 12 år. Det är vår Junie, han kallas till vardag för Doni och han tar idag sin examen! Bachelor of science in marine engineering.

Givetvis så är det svårt att denna dag hålla tillbaka tårarna, eftersom jag vet hur hårt han studerat och hur tufft det varit under hans studietid. För Junie har det inte varit självklart att han skulle kunna studera vidare då varken traditionen funnits i familjen och inte heller ekonomin för det.

Ville lära sig svenska och besöka Sverige

När Junie var en liten grabb var han alltid så nyfiken på mig, mitt språk och vart jag kom ifrån. Vi hade många samtal och jag tyckte det var bra att han lärde sig att prata engelska. Under alla åren som vi lärt känna varandra har han varit en aktiv student i skolan, läraktig i språken engelska och svenska. Vi har faktiskt setts varje år förutom under 2 år då han tillfälligt flyttade till en annan ö med sin mor.

Efter två år kom han tillbaka till Valencia på ön Bohol och tillsammans började vi prata om hans intresse och möjligheter att studera vidare.

Vi har hållit kontakten med varandra via message på Facebook och sedan har vi träffats varje år. Doni har gjort det hårda jobbet och resultaten har inte låtit vänta på sig. Han har fått så goda betyg och vitsord från skolan så jag tror att han har överraskat sig själv många gånger.

Här  har Doni julledigt och vi passar på att besöka en äventyrspark på ön tillsammans.

Junie

Många års konversationer

Så här har våra konversationer kunnat se ut, lit nu och då. (jag delar gärna med av dom då det varit en del av vår fina vänskap)


junie

Här roar vi oss med äventyr tillsammans!

Congratulation Junie to your graduation to a Bachelor of science in marine engineering! We are so proud of you!

Congratulation Junie

Du vet vad du vill i livet och jag är tacksam att jag fått förmånen att följa din utveckling genom åren.

Nu fortsätter vi vår kontakt med varandra och visst känns det fel att inte vara på plats på hans stora dag.

2 comments

  1. Underbart. Vilken härlig relation ni byggt upp och vilken prestation han gjort. Ja, du oxå som genom ditt engagemang ger många ungdomar möjligheter de annars inte skulle få.
    Jag blir så glad av att läsa detta inlägg.

    Svara
    • Tack Steve! Det är en stor glädje för mig att veta att det mesta går, än om det ibland tar lite längre tid. Det är dessa milstopar i livet som gör att jag kan säga, att det går att göra skillnad!

      Svara

Have your say