Europa

curling i tyrolen

Prova på curling i Tyrolen

Att åka på en skidresa behöver inte betyda att man åker skidor hela tiden. Det finns ofta mycket annat att göra och se i anslutning till skidområdena. Mitt tips är att prova på curling.

Curling en sport för de flesta

Att spela curling kan de flesta familjemedlemmarna göra, så varför inte prova på det om du inte redan gjort det!

Curling

Curling i byn Obendorf i Tyrolen gav mersmak

Efter en dag i skidbackarna så begav oss tillbaka till vårt hotell i byn Obendorf.  I anslutning till hotellet Kaiserhotel Neuwirt finns det en curlingbana, den kan anas bakom hotellets byggnad.

I anslutning till entrén till curlingbyggnaden så serverades det varma drycker till besökarna. Här samlades en mix av lokalbor som besökande turister. Själva köpte vi oss ett glas gluwine och det värmde gott innan vi begav oss in i curlinghallen.

Här får ni några bilder från en trevlig och sportig eftermiddag i en gemytlig curlinghall i Österrike.

IMG_8671

IMG_8669

Så skoj det var med curling

Det var roligt att kolla in hur de vana curlingspelarna fokuserade på hur de skulle slunga iväg sina curlingklot fram på isen. Kloten riktigt dansade fram på den välspolade isen. Jag kan lova er att det var ingen enkel uppgift.

prova på curling i Tyrolen

Förresten har du provat på att spela den curling? Visst är det en rolig sport!

10 comments

 1. Jag har provat curling två gånger. Första gången med en grupp patienter och andra gången på en dag med jobbet. Lika förvirrande båda gångerna, men ganska kul 🙂

  Svara
  • Precis, lika förvånade men ack så trevligt egentligen.

   Svara
 2. Trots att jag har bott i Schweiz så gillar jag inte att åka skidor. Allt omkring däremot är trevligt! Curling har jag inte testat, men jag antar att det är mycket svårare än det ser ut! Ha det gott! PS. Konstigt att jag ännu inte kan kommentera hos dig om min webbadress står med

  Svara
  • Tack Veiken för att du uppmärksammar mig att du ahr svårt att lämna en kommentar. Vad de tär för fel vet jag ej, men jag ska se vad jag kan göra åt det…

   Svara
 3. Har aldrig testat curling trots att det var en stor sport i Sollefteå under många år. Därifrån kom såväl världs-, europa- som svenska mästare.
  Det var annorlunda ”klot” i den här varianten du visar på bilderna

  Svara
  • Både Sollefteå och Härnösand var och är kanske fortfarande duktiga i curling. tyvärr så följer jag inte curling speciellt.

   Svara
 4. Jag har provat curling och tyckte det var jättekul. Skulle mer än gärna göra om det!

  Svara
  • Jaa, visst är det skoj med curling!

   Svara
 5. Jag förstår mig verkligen inte på curling :)) Kul ändå sådär på isen:)

  Svara
  • Curling är kul och de flesta kan delta.

   Svara

Have your say