Asien

Dubai en resa med mersmak

flagga

Dubai ger verkligen mersmak redan vid ankomsten.

Dubai

Vad ska man likna Dubai egentligen? Det är annorlunda, häftigt och spektakulärt. Visst finns det fina stränder och det sägs finnas ett häftigt nattliv, men jag har inget intresse att skaffa mig en solbränna eller göra avkall på nattsömnen, därför lämnar jag strandlivet och nattlivet utanför berättelsen för denna gång.

Vi flög ner med Norwegian och planet hade endast 27 passagerare, vilket gjorde att vi alla passagerarna fick rejält med benutrymme Flygresan tog oss drygt 6 timmar.

Vi landade på Dubai International Airport och möttes av en hetta som slog en i ansiktet och temperaturen varierande mellan + 36-+43 grader om dagarna.

Dubai visade sig vara en storslagen stad, det var rent och allt var välfungerande redan från att vi lämnade flygplatsen.

Första dagen
Första dagen började vi med att besöka kryddmarknaden, dvs. Spice Souk. Här promenerade i runt för att lukta på kryddor, köpte lite kryddor men också för att ta del av det  de mindre affärerna i gränderna. Intill dessa finns även Guld soukerna, de låg uppradade som ett pärlband och det sägs finns nästan 800 guld souker i området.

Utbudet var gigantiskt dock köpte jag inte några guld smycken alls. Guld är ett av de varor som är skattebefriat och någonstans har jag läst att över 90 % av alla resenärer som besöker Dubai köper med sig guld hem.

kryddor
image
I en av gränderna tog vi oss en paus hos en indisk man som serverade oss lite dricka med tilltugg i den heta värmen. Därefter var det dags att bege sig ner till kajkanten för att ta den lilla båten över Dubai Creek´s för att besöka tygmarknaden. Här fanns det massor med tyger och här inhandlades några stora bonader efter ivrigt prutande, vilket är ett måste för att inte känna sig helt barskrapad eftersom utgångspriset ofta är 3-4 gånger högre än slutpriset.

dubai
Redan hemma i Sverige hade vi förbokat biljetter på webben för att slippa köa och få bättre pris än det går att få på plats till Burj Khalifa, som är världens högsta skyskrapa. Skyskrapan är hela 828 meter och står där och glänser i solljuset rakt upp i himlen.

Hissturen tog 1 minut och då var vi framme på utsiktsplattformen, At The Top som var på den 124:e våningen. Hissturen kändes inte i magen däremot slog det lite lock i öronen. Väl däruppe fick vi en fantastisk utsikt över Dubai. Här kunde vi se både havet, skyskraporna och öknen.
image

dubai
Ovan, ser vi en en vybild från den 124:e våningen på Burj Khalifa.

Dubai Mall
Entrén till Burj Khalifa finns belägen i världens största shoppingmall, dvs. Dubai Mall. Här finns en skridskorink, ett akvarium mm och en gigantisk arabisk souk. Hela  shoppingcentra sägs bestå av ca 50 fotbollsplaner och med cirka 1200 affärer. Jag törs nog påstå att det var alldeles för mycket för min del.

Däremot är nog Mall of the Emirates kanske det mer kända shopping varuhuset i Dubai. Här finns bl.a. den berömda skidbacken, dvs.Ski Dubai som är belägen inne i varuhuset och som kan beskådas från många platser i varuhuset.
dubai

Eftermiddagen avslutades på hotellet Madinat Jumeriah, med en läskande öl för att njuta av solnedgången och beskåda Burj al Arab  (bild ovan) på avstånd som är ett lyxigt hotell. Det var med trötta fötter och med många nya intryck som vi snabbt slumrade in på hotellets huvudkudde.
Absolut så ger en resa till Dubai mersmak.

10 comments

 1. Vist är det underbart med alla kryddorna? Jag gillade att strosa längst med kajen ner till kryddsouken och åka med abrorna. 🙂

  Svara
  • Jaa, det var härligt att strosa runt där ochh lukta på alla kryddorna.

   Svara
 2. Jag är rätt matt bara av att ha läst om dina upplevelser.

  Svara
  • Det blev intensiva dagar eftersom vår resa blev ett dygn förkortat pga inställda plan.

   Svara
 3. Visst finns det manga sidor som Dubai har att bjuda pa! Haller med om att Dubai Mall ar alldeles for stort, jag brukar undvika att ga dit savida inte jag maste till Kinokuniya och handla bocker! Synd att vi inte hann traffas men jag hoppas ju att det blir fler tillfallen!!
  Kram!!!

  Svara
  • Dubai är ett ställe man lätt kan återvända till. Hoppas vi kan få till det och träffas någon annan gång.

   Svara
 4. Waow! Häftigt! Jag skulle gärna besöka Dubai vid tillfälle. Jag är lite höjdrädd dock, så jag vet inte med Burj Khalifa… 😉

  Svara
 5. Det var kul att läsa, har aldrig varit där. Smart att ni beställde biljetter hemifrån för att åka upp i Burj Khalifa.
  Kram

  Svara

Have your say