Kalifornien

HÖST VACKERT NAPA VALLEY

image Efter några dagar med shopping men också träffat delar av familjen i  San Francisco så var det rätt skönt att lämna storstadsbruset för det betydligt lugnare och natur vackra Napa Valley. image Det är fortfarande höst i Napa, färgerna var granna och vädret var strålande och visade sig absolut från sin bästa sida. Vilket gjorde att vi kunde njuta av måltiderna utomhus, utsikten var kanonfin och lövens alla färger på kullarna var som harmoni för en stressad själ må jag säga. image Napa är ett område där många brudpar väljer att gifta sig och man ser en och annan limousine bil med brudpar som tar sina bröllops fotografier i området. Många som besöker SF brukar samtidigt passa på att besöka Napa Valley området, men att försöka göra Napa Valley på en dag är inget jag rekommenderar. Området kräver nog två dagar om man verkligen ska kunna besöker olika platser, njuta av god mat och dryck. Så stressa inte för mycket i ett trevligt område. image Vi började vår resa där som vi alltid gör normalt, i Napa Valley med att ett besök i staden Napa som är den första staden man normalt besöker i vinområdet. Då L´s broder är verksam i vin branschen har vi en god guide i honom och vi får möjligheten att besöka ställen som normalt vi inte skulle ha tillträde till, likaså testa lite mer udda och extra prima viner. Själv brukar jag föredra att prova de prisbelönta vinerna som inte går på export då volymerna är för små för att exporteras. Självklart är alltid vinprovningen en upplevelse i sig! I Napa Valley området finns det faktiskt över 200 vingårdar och många av dem är öppna för besökare. Det är rätt bra att ha lite kläm på vilka ställen man vill besöka då några ställen kräver veckors och i vissa fall  t.om månaders förbokning för att få tillträde till vinprovning mm. image Denna gång valde vi att besöka några vingårdar i andra ändan av Napa Valley området, vilket jag får berätta mer om sedan. Jag har även skrivit om ett tidigare besök i området i min blogg för några år sedan, se länken.

7 comments

 1. Hmmm…jag kommenterade, men vet inte om den kom fram…skumt! Ville bara säga att det såg väldigt vackert ut på bilderna!

  Svara
 2. Vilka vackra bilder och vilka färger!

  Svara
 3. Vackert så det förslår. Ja, frånsett limousinen som känns malplacerad. Men, sitter man i den så ser man ändå den vackra omgivningen.

  Svara
 4. Ser otroligt vackert och härligt ut. Hit vill jag absolut resa någondag och göra Napa Valley. Det är jag övertygad om att jag och C skulle gilla mycket. Vad kul att L´s bror jobbar inom vinbranchen för då får ni som sagt möjligheter att både se och smaka sådant som man normalt inte kommer över. Så fina bilder. Bra att man både kan köra med drop in förbeställda besök. Är det bäst att boka de flesta besöken? Hur lång tid tar ungefär varje besök på en vingård? Får man smaka så väl som att få se lite av produktion och tillverkning och kanske få lite historia om vingården man besöker? Några favoritviner?
  Jättekul att läsa om detta.
  Kram!

  Svara
 5. Har aldrig varit i Napa Valley men skulle gärna vilja göra ett besök där och gå runt på vingårdar. Vilken lycka att ha en "egen" guide!

  Svara
 6. Härliga bilder! Ni får komma hit och besöka våra Winelands någon gång! Även vi får dom härliga höstfärgerna. Fast i april och maj då!

  Svara
 7. Trillingnöten
  Jag tror att Blogger varit lite ur gängorna!

  Marina
  TAck!

  Steve
  Ha, ha!

  Desiree
  Jag tror att du och C. skulle tycka om att resa i denna region! Nix, de flesta vingårdar slinker man bara in på! Man hinner med flera vingårdar på en dag då Napa Valley området är litet och det egentligen bara två större vägar i området.

  Taina
  aha, då får du se till att färsäka få in Napa i ditt redan häftiga schema, väl värt ett besök eller kalla det ett måste!

  Kruger
  Ja, det vore roligt! Ni har ju så många fina viner i ert område också!

  Svara

Have your say