Asien

Madinat

En kväll vid Madinat Jumeirah i Dubai

Dubai är verkligen stället där det finns en hel del att göra under en veckas besök. Här ska jag ge er ett smakprov från Madinat Jumeirah.

När man är i Dubai är det rätt enkelt att man hamnar i Madinat Jumeirah området för både en kvällsdrink, en middag och för en båttur. Jumeirah är ett lyxigt hotell som erbjuder det där lilla extra.

Konstgjort område

Man kan enkelt säga att det här området är ett uppbyggt hotellkomplex, det är som en liten beduinstad i Dubai. Den uppbyggda kanalen  kantas med både palmer och restauranger.  Här serveras det alkohol och många utländska besökare flanerar i området.

dubai

Att göra i Madinat Jumeirah området

Flanera gärna runt i området. Här finns en Souk som är en form av marknad, här finns också butiker, barer och restauranger. Här kan du bara sitta ner och njuta av värmen, dofterna och framåt kvällen fylls området med många andra besökare.

rest

souk

På kvällen rekommenderar jag:

 • Souk Madinat området, är ett område med både inomhus som utomhusaffärer i en salig blandning.
 • Utsikten och maten. Vid entrén till Madinat ligger den välkända restaurangen Meat Co som både erbjuder en vällagad mat men också erbjuder besökaren en god utsikt. Här finner du också en italiensk restaurang som serverar stenugnsbakade pizzor men du finner också mer lokala restauranger med arabisk inspirerade menyer.
 • Här får man du en bra utsikt mot Burj Al Arab byggnaden gör sig bäst när mörkret faller på.
 • Passa på att ta en båttur på kanalen och då får du ta del av hotellområdet från kanalsidan.
 • Varför inte ta en  drink eller ett glas vin här. På eftermiddagen söker sig många hit för att ta del av Happy Hour. För att därefter inta sin middag på någon av alla de restauranger som finns i området.

Restaurnangområde Dubai

Vill du läsa mer om vad du kan göra i Dubai får du gärna läsa några av mina tidigare blogginlägg.

Har du några fler ställen att rekommendera i Madinat området?

2 comments

 1. Jag får en känsla av sagovärld när jag ser dina bilder.Fjärran från snöskoter och grillkåta.

  Svara
  • Det kan bli sagovärldar när de som kan visar sin arkitektoniska förmåga.

   Svara

Have your say