New York

Långhelg till New york

En långhelg till New York

New York

New York är en häftig stad och  en mycket populär stad att besöka. Man kan ställa sig frågan vad hinner man göra i den härliga staden på fyra dagar? En hel del vill jag lova. Det var tredje gången jag besökte New York. För varje resa jag gjort till New York kommer jag på mig vid hemresan att jag redan vill tillbaka.

Staden som aldrig sover

Det här är staden som aldrig sover. Det är en stad som är vaken dygnets alla timmar. Min första resa till staden var då jag bodde i Atlanta och  det var en positiv bekantskap och det gav mig mersmak.

Populärt bland svenskar

Någonstans har jag läst att New York är ett av svenska folkets absoluta favoritresmål. Förra året kom 185 000 svenskar till New York och det svenska språket hörs överallt i den stora staden. Här finns det mesta!. Dessutom att det är en stad med människor från världens alla hörn – här finns verkligen allt på en och samma plats.  Folk är precis som de vill vara och det är en härlig känsla.

New York semester

Här får ni mina tips från New York för några dagar.

1. Skippa alla turistfällor och måsten Att köa för att få biljetter till olika ställen är det jag alltid prioriterar bort. Planera hemifrån om det är något du väldigt gärna vill göra. Njut istället av New York pulsen och dess anda.

image

Det är runt Madison Square Garden som alla turisterna flockas. Undvik att äta i dessa kvarter då maten är betydligt dyrare än på andra delar av staden. Det är om kvällen som alla skyltar verkligen kommer till sin rätt,  här kan du garanterat ta en och två häftiga New York inspirerande bilder från staden som aldrig sover.

2. Stadsdel för stadsdel Besöker du New York under ett antal dagar, besök gärna en stadsdel i taget så slipper du promenera eller åka tunnelbana kors och tvärs. Jag promenerar mig igenom de olika stadsdelarna och kameran hänger givetvis alltid på axeln. En stadsdel kan vara sovande på dagen men till kvällen lever den upp osv.

Brooklyn Bridge

Ta promenaden över den vackra Brooklyn Bridge och njut av mysiga Brooklyn en halv dag. Ett annat trevligt sätt att se New York är att hyra en cykel. Cykeluthyrning finns på flera hundra olika ställen i staden och man betalar utifrån hur många timmar man använder cykeln.

3. Morgonjogga i Central Park Det är här jag möter andra joggare och det är rätt folktomt om morgnarna. Här strosar morgonpigga hundägare eller andra joggare. En och annan New Yorkbo cyklar igenom parken på väg till sina arbeten. I parken känner man att New Yorkborna har vaknat och stadens liv tänds.

4. Musik Besök en musikklubb eller varför inte besöka en gospelföreställning. I både Harlem och Brooklyn finns det många ställen med live band om eftermiddagarna och kvällarna. Denna gång besökte vi den kända och legendariska Birdlands jazzklubb. Det var ett härlig musik kväll med Birdlands Big Band som i regel spelar på fredagskvällar.


Birdlands

Madison Square Garden

5. Upplevelser Det är nu det är läge att köpa biljetter till en musikal eller något sport evenemang. Vi köpte biljetterna till en New York Rangers match på plats i kassan och på så sätt sparade vi en hel del i biljett inköp. New York har många fina parker och torg som om helgerna lever upp. Ett härligt gratisnöje är att flanera runt i staden.

6. Besök en takbar Avsluta eftermiddagen eller kvällen med ett besök på någon av New Yorks takbarer, som Haven Rooftop bar på Sanc Tuary hotell eller The Kimberly hotell

7. Shoppa Shopping finns det överallt i New York. Denna gång valde vi att besöka det lite mer originella och lokala marknader. Vi besökte marknaden, Chelsea Flea Market, här finner du fler Flea Market att besöka.

Flea Market i New York

Häftiga New York

8. Bo Denna gång tog vi in på hotellet The Court som ligger på  130 East Street 39 th Street. Vi hade turen att bli uppgraderade till ett bättre rum på hotellet och fick i princip en mindre våning med vardagsrum och separat sovrum.

Ett hotell som var helt OK med bra läge. Det passade bra att ta flygbussen in till stan då hotellet ligger nära en hållplats.

Hotell Manhattan

New York, New York, New York I will come back soon again!

amerikansk flagga

En månad har passerat sedan jag besökte New York men jag njuter fortfarande av känslan.

14 comments

 1. Härligt inlägg! Det är alltid lika roligt att hitta fler som fallit för New York och bara vill återvända. Jag instämmer helt och fullt: Ren och skär njutning prioriteras gärna före hetsiga turistmåsten. Bästa staden i världen! I juni är det dags igen för min del. 🙂

  Svara
  • Tack. Härligt att du ska iväg snart igen. Tack för din inspiration.

   Svara
 2. Du har verkligen inte legat på latsidan utan gjort fina resor.
  N.Y har jag besökt två gånger varav den sista var 1998 och vi sprang Marathon. Vilken häftig upplevelse det var, då sprang man genom de olika stadsdelarna, häftigt.
  Vårvinterbilderna är såå vackra, du bor "nära" en vacker natur.
  Kram

  Svara
  • Tack. Vintervåren är bra härlig. Nu ska vi njuta av den gröna våren.

   Svara
 3. New York är fortfarande en vit fläck på min resekarta, men jag har förstått att det är ett av de där "bör-besöka-platserna", så en vacker dag så…

  Svara
  • New York kommer du nog till en dag . Njut av Asien nu. Kram

   Svara
 4. New York är en av alla dessa platser jag aldrig hann med / kom mig för att besöka fastän staden länge skvalpade i bakhuvudet bland "villbesökaplatserna".
  En långhelg där kan onekligen göras späckad.

  Svara
  • Visst är det bra med bloggens värld då man får följa så många saker och människor. Jag ser fram emot att njuta av eran trädgård.

   Svara
 5. Du verkar känna staden bra! Vi har aldrig varit i USA över huvud taget..

  Svara
  • Jag känner mig som en nybörjare men det återstår mycket kvar att se.

   Svara
 6. Kom snart tillbaka, helst när jag är hemma!!!!

  Svara
  • Hm. Typiskt att du var i Sverige då jag kom över. Nästa år blir det nog USA igen.

   Svara
 7. Har inte varit NY, men jättekul att se bilderna och läsa om tipsen. Vidga sina vyer!

  Svara
 8. Ibland känns det verkligen som att jag också vill till New York, fastän jag tidigare har sagt helt annat
  men med alla inlägg från bloggvänner om NY så känner jag mig taggad att vara där några dagar
  och gå på upptäcksfärd 🙂
  Tillsvidare får det dock bli den här vägen jag far dit, med din och andras hjälp via bloggosfären

  Svara

Have your say