Uncategorized

EN OFÖRGLÖMLIG NATT!

Jag tog med mig vårt främmande till grannön Bohol för sol, bad och en tur runt ön. För att ta oss till och från ön måste vi använda oss av båt eller färja Det finns många transportföretag att använda sig av, allt beroende på pris och standard! Då A. är rädd för att vistas i båtar beställde jag naturligtvis biljetter på den bästa båten! Trodde jag! image Vår resa hem med SuperCat (se bild ovan) på söndagen, blev inställd pga. tekniskt fel och vi blev sittande 6 timmar i väntsalen i Tagbilaran, innan vi blev ombokade till TransAsia, ett lastfartyg,modell mindre utan väggar, se bild nedan. image Vi satt vackert och väntade i väntsalen på att bli ombokade, timme efter timme. Det är kaos, som vanligt här när det blir förseningar här, men med tiden har jag blivit tålmodig. Det fanns fyra olika alternativ som diskuterades i piren. Frågan var om vi skulle ta buss till andra sidan ön, till Tubigon, då det är en kortare överfart till Cebu, eller inte. Men alla alternativen blev ej godkända av sjöfartsmyndigheten i Cebu. Till sist, blev vi ombokade till en båt som skulle ta oss till Cebu kl. 22,20 på kvällen och vi skulle ankomma Cebu City kl. 02,30 på morgonen. image Det var lite omskakande att komma ombord på båten, då vi inser att båten är öppen, dvs. utan väggar och det är kolsvart utomhus. Men de flesta filippinare tog det lugnt och avslappnat. Det var nog vi utlänningar som kollade in  EXIT, flytvästar och livbåtar osv. image image Innan båten lämnade hamnen i Tagbilaran, bad kaptenen i högtalaren, att vi passagerare skulle be en bön tillsammans med honom innan han lämnade piren.  image Normalt tar resan hem 1 timma och 45 minuter med SuperCaten, denna resa tog 4 timmar och vi sov alla på däck utan väggar och fönster i mörkret över havet till Cebu. Jag var så trött så jag somnande in ett flertal gånger under resan. I bädden bredvid mig låg en pratglad filippinsk man som var sjöman. Han skulle ut på sina 9 månaders tjänstgöring från Singapore. Han berättade att vår båt var troligen 40 till 50 år gammal och den skulle aldrig få segla i Europa, på de vatten hans fartyg seglar runt på! Tack för den informationen, tänkte jag, då jag låg där på britsen och funderade om det fanns flytvästar till oss alla. De flesta filippinare kan nog inte simma, är min erfarenhet. Det snarkades friskt runt omkring oss medans båten gled sakta fram i det kolsvarta mörkret. Vilken oförglömlig natt för oss alla!

5 comments

 1. Det kan man ju verkligen kalla för en oförglömlig natt. Vilket äventyr alltså. Nu har dina gäster fått med sig en bra story hem iallfall. Skönt att ni är tillbaka välbehållna.

  Svara
 2. Jag gillar äventyr, men jag mâste känna mig säker… Usch jag hade tyckt det var superläbbigt, särskilt som det var pâ natten!! Skönt att ni kom hem utan att nâgot hände, när det gâr bra är det ju verkligen ett äventyr att berätta!
  Kram

  Svara
 3. Den här båtturen kommer ni nog kunna minnas och ha roligt åt i framtiden, men jag kan tänka mig att du inte kände dig speciellt säker under resans gång… Hoppas A kommer våga ge sig ut på båttur igen så att han/hon inte blivit avskräckt för all framtid…

  Kram!

  Svara
 4. Snacka om annorlunda båtresa! Måste ha varit en upplevelse! Vissa reseupplevelser brukar jag dock kategorisera som såna som gör sig bättre EFTER resan än just när man upplever dem, vet inte om denna båtresan kvalade in i den kategorin?

  Svara
 5. Desiree,,Precis, gästerna inkl. jag själv, kan skratta åt det hela nu!

  Chekchouka. Äventyr är en del av livets krydda, till viss mån!

  Helly. Jag vet ej om A. vågar åka båt mer, vore ju trist om denna tur blev hennes sista..

  Freedomstravel
  He, he.. Denna resar klassar in sig i kategorin, var bäst efteråt.. Har du själv några sådana resor bakom dig?

  Svara

Have your say