Personligt

vilda djur

En skotertur bland vilda djur

I helgen besökte jag min bloggvän som driver den fina bloggen People in the Street.

Vinterfina byar

Efter att ha kört bil igenom flera vinterfina byar kom vi fram till deras paradis vid vattnet. Vi möttes av värdparet som direkt föreslog att vi skulle nyttja dagsljuset och åka ut på en liten tur i grannskapet.

people in the street

Vi klädde på oss ordentligt och hoppade sedan upp på skotrarna och drog iväg ut över den frusna isen på havet. Det var en fin eftermiddag för att köra skoter.

Efter en stund svängde vi av från isen för  att sedan köra in i skogen och upp mot en fin utsiktsplats.

Doften av ren

På väg upp till bergets topp började vi känna av doften av renar. En doft som inte går att ta miste på. Doften påminner mig om blöta och sura renhudar som de flesta av oss här uppe känner igen.

utsiktsplats

Plötsligt så började vi se spår av renar kring skoterspåret och vi körde skotrarna längs spåret och renarna var orädda för vår framfart.

renar

Men det var något som inte stämde. Längst bort på skoterspåren står ett annat stort och ståtligt djur rakt framför oss. Vi körde skotrarna sakta framåt och det var först vid 15 meters avstånd som älgen avvek från spåret för att springa in i skogen.

Älg

älg

älg

En härlig upplevelse som jag försökte fånga med kameran.

Bastubad och middag

Efter skoterturen blev det bastubad och en lång och trevlig middag. Det blev en kväll men mycket prat om resor, renoveringar och om livets många ämnen. Idag söndag kom tröttheten fram, jag har gått runt här hemma och känt mig lite seg. Men vad gör det då man har roligt med fina vänner.

Vänskap

Det är bara några månader sedan jag mötte Eva via ett gemensamt bloggforum på Facebook. Vi kom på att vi båda bodde i Norrbotten och hade ett gemensamt intresse för resor.

Visst är bloggens värld fantastisk?

7 comments

 1. Ja bloggens värld är fantastisk och naturens med!

  Svara
 2. Vad härligt! Mysigt ni verkar haft 😀

  Svara
 3. Coolt med älgen! Jag har faktiskt sett älg på nära håll några gånger, men det var mest när jag var barn och vistades mer i skogen. En gång mötte jag en på en stig i skogen… jag backade. En annan gång kom en och skulle kolla när v dansade runt midsommarstången. Och en gång kom en in i vår trädgård… då såg man hur enorm den var! Alla dessa gånger var i Halmstad.

  Svara
 4. Härliga bilder. Skoterturer var ett stående inslag under mina Norrlandsvintrar. När jag ser älgbilderna kommer jag ihåg att jag en gång var ytterst nära att ramma en älg med skotern när jag var ute och inspekterade ett skogsskifte.

  Svara
 5. Härliga bilder. Skoterturer var ett stående inslag under mina Norrlandsvintrar. När jag ser älgbilderna kommer jag ihåg att jag en gång var ytterst nära att ramma en älg med skotern när jag var ute och inspekterade ett skogsskifte.

  Svara
 6. Vilken härlig utflykt ni hade. Fina bilder!

  Ja, visst är bloggens värld fantastisk. Tänk så många trevliga människor man aldrig skulle ha träffat annars – du och Eva är två exempel. 🙂

  Svara
 7. Visst har vi det härligt med vår natur här uppe i Norrnotten. Älgarna är gigantiska. Magiska djur:) Kan Tänka mig att ni hade trevligt :)Och visst är det så att bloggens värld är fantastisk. Håller med 🙂

  Svara

Have your say