Europa

Azure windows

Ett känt landmärke är borta – Azure Windows utanför Gozo

För några veckor sedan lästa jag några twitterinlägg med budskapet ” No more Windows.  Its gone!”

Azurfönstret på Gozo

Jag greppade inte direkt vad som menades med uttrycket, men efter några timmar var jag tvungen att slänga iväg ett meddelande  till en kvinna som bor på Gozo. Jag frågade henne om det kända landmärket Azure utanför Gozo hade rasat ihop eller om det var ett skämt.

Det visade sig att det inte var något skämt.

Det ikoniska landmärket Azure Windows hade alltså kollapsat och ramlat ner i havet. Stenformationen blev rejält känd då platsen utgjorde en spelplats för ett omtalat bröllop i den populära tv-serien ”Game of Thrones”.

Azurfönstret en valvbåge i sten

Azurfönstret är en valvbåge i sten som naturen har skapat och har genom åren har det varit ett populärt besöksmål och ett populärt motiv att fotografera. Det har genom åren varit omdiskuterat om man skulle låta besökare promenera på klippan och formationen, eller inte.

Till sist så kollapsade stenformationen en dag i hårt väder.

Blå Laguna

Fungus Rock Gozo

Vi besökte Gozo förra året och tog en båttur runt ön och givetvis stannande båten till invid stenformationen så  att vi kunde ta det där obligatoriska fotografiet.

Att ständigt vara på väg

Här kan du läsa mer om vad man kan göra på ön Gozo och här får du tips på en fin båttur runt Gozo.

4 comments

 1. Lite sorgligt att den rasade. Vi såg den i oktober, när vi var tillbaka nu nyligen var den … borta. Tydligen är den en intressant sevärdhet för dykare nu! 😉

  Svara
 2. Så synd ju 🙁 missade det precis…

  Svara
  • Hoppas att du också gillade Gozo!

   Svara

Have your say