Personligt

Färg, penslar och gammalt blir nytt

Vi renoverar fortfarande. Det är därför det kan vara lite trögt med uppdateringar på bloggen. Det blir många timmar bland verktyg, målarpenslar men också att byggstäda, köra sopor till soptippen, när den är öppen. Visst är det så att det är mycket som ska planeras, inhandlas, måttas och det är många beslut som ständigt ska fattas. image Det krävs mycket av oss inblandad med att dels få ihop vardagen dels få ihop ett byggprojekt. Byggprojektet är självvalt och det är inget gnissel om att sluta det hela. Däremot är det viktigt att man fokuserar på projekten på samma sätt och med samma fokus. Samspelet utvecklas och vi är målinriktade. Vi vill bli klara och vi vill få ett hem med personlig prägel och med eget arbete, dvs. få detaljer på det sättet vi vill och inte en firmas eller företags enda enkla lösning. image Jag är den som gillar färger och former. Det är viktigt att det blandas både nytt och gammalt för att en personlig stil ska växa fram. Det ska vara funktionellt och ett hem är en arbetsplats för mig inte ett showroom. Det är här man lever ut sitt liv och det är här man ska leva. Att ta fram penslar, rollers,  beskåda färger eller sitta i en färgbutik och njuta av färgkartor, det är en rätt trevlig och rolig stund. Att måla är kul! Det är lite terapeutiskt i det hela. Nuförtiden gör jag det enkelt för mig, eftersom jag köper färgerna färdigbrutna i butiken. I mina tidigare renoveringsprojekt bröt jag ofta färgerna själva med färgpigment eller blanda fram olika möbelvaxer ósv. Den tiden är förbi numera. image Renoveringen fortsätter och det finns ingen deadline eftersom det är ett levande projekt som får ta den tid som behövs. Däremot finns det några rum eller några möbler som är färdiga för bruk . Själv så fortsätter jag renoverandet och för dagen är det ett badrum som just är färdig kaklat, ett vitrinskåp är nymålat och en byrå tar form. En kökshylla ska designas och snickras och tankarna har börjat med att försöka få fram garderober i ett snedtaks rum. Att riva är nog det mest tidsödande och tråkigaste i hela processen. Däremot så blir resultaten rätt stora och omfattande. För varje dag är vi en dag närmare. image Vad gillar du att måla, riva, renovera och bygga. Berätta gärna.

6 comments

 1. Det är ett härligt projekt du driver. Det är guld värt att hitta en bra färgbutik där de är duktiga på färger och förstås saluför färger av hög kvalitet.

  Svara
 2. Underarbetet är väldigt trist tycker jag, däremot att måla och tapetsera är jättekul. Har fått en stor skänk som jag ska ta mig an under vintern eller när det nu blir, den har en del lackfärg på sig, vilket inte kommer bli helt lätt att ta bort!
  Kram

  Svara
  • Att ta bort gammal färg är ett tufft och mödosamt jobb. snälla ta en bild före och efter!

   Svara
 3. Ni är drivna och målmedvetna, och det är ju det som behövs! Vi vet hur mycket jobb det kan vara! Men ni kommer att bli nöjda och få det som ni vill! 🙂

  Svara

Have your say