En av världens största fisk marknader finns i Seoul, här finns det mesta man kan önska vad gäller både fisk och skaldjur. Man brukar ofta säga att maten är en del av resan och denna dag begav vi oss till fiskmarknaden med tunnelbanan, just för att reta så många sinnen vi kunde. Det luktade givetvis mycket fisk, det rensades och fileades fisk i vart och vartannat fiskstånd. Det var verkligen en härlig upplevelse att plötsligt stå där inne på den gigantiska fiskmarknaden.
Vi valde ut en fisk och några räkor som skulle få bli vår lunch. Försäljaren rensade fisken åt oss och vi följde med en kvinna till en liten familje restaurang. Där öppnade vi våra medhavda påsar med fisk och räkor för att sedan försöka förklara för henne hur vi ville ha dessa tillagade. Det blir mycket kroppsspråk men vad mycket man kan förstå av varandras kroppsspråk!
Vi beställde också in ett gott lokalt öl och lite kimchi med tillbehör. Lunchen blev verkligen god och jag fick verkligen många sinnen att njuta liksom minnen.
Att besöka fiskmarknaden var som att börja smaka på Korea och vad som skulle komma därefter.
Fiskmarknaden i Seoul
previous post
9 comments
Wow vilken marknad!!!! Förstår att det var både gott och annorlunda! Hur tycker du annars den koreanska maten var jämfört med andra asiatiska länder? Du som bott i flera menar jag och kan jämföra. Jag har inte ätit så mycket koreanskt, men det jag ätit tycker jag mest liknar japansk matkultur fast starkare. Fick kimchi (såklart hemgjord) en gång hos en av M's gamla f d kollegor och den var så stark att jag verkligen inte klarade av att äta den för det gjorde ont i munnen!! 😉 Men kollegan sa att det var just så stark kimchi han gillade och bad därför sin fru göra det. Förövrigt berättade hans fru att hon steg upp vid 3-tiden på natten för att börja laga sin och makens lunch!!!! My God! DET hade jag aldrig kunnat göra hahaha! 🙂
Kram!!
Vilken spännande marknad! Här fanns massor som man inte känner igen. Så många otroligt fina bilder du fick där inne. Detta med fisk känns mycket större i Asien jämfört med både Europa och USA. Man verkar äta betydigt mer fisk i Asien än här. Den lunch ni beställde såg jättegod ut.
Kram!
Ah vilken haftig marknad! Jag kommer ihag att jag var pa en fiskmarknad nar jag var dar men minns inte namnet! Lunchen sag jattegod ut och var det ett glas "maekchu" (ol) som anades?
Kram!
ÅÅÅ vad LÄCKERT!!
Allting!!
Utbudet som ju är enormt, hur ni sedan valde era fiskar och hur ni fick dem tillreda!
SÅ COOLT!!
Häftigt.
Jag tycker det ser jättegott ut!
Kram!
wow – helt enormt! Frågan är vad allt är…
Fantastiskt! Vilken enorm marknad och vilka bilder 🙂 De där sista bilderna såg inte helt fel ut!
Jaså är du där nu? Spännande och himmel vilken läcker lunch! Och vilken häftig fiskmarknad!
Kram
Himmel! Jag som älskar fisk.Inte bara fjällröding.
Saltis
Den koreanska maten skiljer sig mycket från mina övriga erfarenheter i Asien. Det koreanska och japanska köket är mer säreget än de övriga ländernas matkulturer, enligt min mening.
Wow, att kliva upp klockan 3 på morgonen för att bjuda på Kimchi är en bedrift. Vad jag förstått så gör man ofta "storkok" då Kimchi tillagas.
Desiree
Att besöka marknader med mat tycker jag är en del av en resa, för det är där man kan få möjligheten att prova på lite av varje. Denna gång blev det fisken som blev den stora smakupplevelsen.
Pia
Jag har också glömt namnet på marknaden i skrivande stund. Men det är säkert där du har varit.
Annika
Utbudet var enormt och det mesta visste man ju inte riktigt var det var.
Trillingnöten
Jag kan lova dig att fisken denna dag smakade maten utsökt gott!
Malin
Jo, jag har fått möjligheten att resa till Seoul och då blev det till att prova på lite av varje.
Steve
Tänk om du fått vara med oss, jag undrar då vad du hade besällt till din lunch?