Italien

Flärdfulla Como

Flärdfulla Como i Italien

Inom kort kommer vår nästa resa att gå till flärdfulla och den något snobbiga orten Como i Italien. Många påstår att det finns få ställen i Europa som är vackrare än just Como och omgivningarna runt Comosjön i Italien. Om det nu förhåller sig så eller inte återstår att se.

Como i Italien

Como ligger mellan Milano och den schweiziska gränsen och sägs vara stället för den som tycker om historiska och pampiga miljöer och orten bjuder samtidigt på en hänförande utsikt över Comosjön. Det är inte för inte som jag verkligen ser fram emot ett besök i vackra Como.

Como drar till sig många turister från världens alla hörn och speciellt sommartid. Nu besöker vi Como i vinterns mörker och det ska bli ett spännande besök. På ortens eventlista står det att orten bjuder på en ljusshow och vi kan åka skridskor på en uppspolad uterink. Jag hoppas givetvis att det finns många fler aktiviteter än vad som finns noterade där.

Ett kvällsbesök i Katedralen

Comos stolthet är katedralen som är avbildad på många fotografier och givetvis ska vi besöka katedralen på ett kvällsevent som är planerat sedan flera månader tillbaka.

Como sjön

Kläder och villorna i Como

Como lär visst också vara känt för sina fina klädmärken som Versace och Valentino.  Längs Comosjöns strandlinje ligger de stora och vackra villorna och jag hoppas givetvis jag ska få en glimt av några iögonfallande hus.

Hur kommer det sig att vi hamnar i Como?

En sommardag i juli månad får jag ett sms från min väninna Lotta. Hon meddelar mig att de är på semester i Frankrike och att det känns olustigt att vistas i Frankrike eftersom Nice precis just då utsattes av ett hemskt bombattentat. Ett Frankrike som tyvärr hamnar i landssorg och oron gnager.

Mina vänner  bestämmer sig då för att lämna Frankrike beger sig vidare med ett tåg till Italien. Därifrån skickar hon det där sms:et då de sitter och pustar ut på en restaurang i Como. Det är därifrån sms:et kommer fram till med mig med frågan. – Ska ni med till Como på en konsert i vinter. Det tar oss kanske 10 minuter och vi skickar iväg ett snabbt och positivt svar. Svaret blev givetvis, JA.

Tipsa mig gärna om flärdfulla Como

Jag ser fram emot ett besök i Como och min kamera är redo. Men nu undrar jag om du har några tips att dela med dig inför min resa till Como? Dela gärna med dig.

2 comments

  1. Ska man komma sig för med något i livet så gäller det att ta snabba beslut. Men så har du oxå sett dig om i världen. Ha det så trevligt på resan och konserten(vem, vilka?).
    Gott Nytt År!

    Svara
  2. Vi har inte varit där vintertid men du kommer se mycket vackert runt Comosjön. Önskar dig en fin resa och Gott Nytt År
    Kram

    Svara

Have your say