Sverige

ojebyn

Gammaldags julmarknad i Öjebyn

I helgen besökte jag en fin gammeldags marknad i Öjebyns kyrkstad och den var i en stämningsfull miljö.

Gammal kyrkstad

Öjebyn är en gammal kyrkstad och här har jag skrivit om den i ett tidigare blogg inlägg. Det var ett bra väder att besöka marknaden eftersom det var endast – 6 C och det är rätt nära till marknadsområdet.

ojebyns-julmarknad

Julmarknad

Julmarknaden då. Jo, det var verkligen en marknad i gammaldags stil, med genuint eget hantverk och egenproducerade eller egendesignade produkter. Området i den vackra miljön kantades av marschaller, eldstäder och lyktor. Förutom försäljning arrangeras ett antal aktiviteter för både barn och vuxna.

julmarknadgammeldags-vintermarknad

Jag bjuder på några bilder från en trevlig dag i Öjebyns kulturområde.  Med mig hem hade jag en rökt regnbågsfile med lite tunnbröd till. Det blev en god “komma hem” fika efter marknaden i vårt kök.

jultomtar i Öjebyn

Har du besökt eller kommer du att besöka någon julmarknad?

Uppdaterad: Vinterns julmarknad går att besöka den 18-19 november 2017.

6 comments

 1. Den julmarknaden ser trevlig ut att varit på och det fanns till och med snö! Fina granristomtar, tänk om man skulle försöka sig på att göra en sådan hihihi Det är så en julmarknad ska vara, vi var på Julitas julmarknad för två veckor sedan och där fanns ingen snö.
  Kram

  Svara
 2. Mysigt! Och visst blir det mer "på riktigt" när det är vitt på marken.

  Svara
 3. Mycket mysig julmarknad.
  Att ha gamla, traditionella saker man säljer och häst och vagn ser verkligen trivsamt ut.
  Maten du fick med dig hem lät väldigt god.
  Kram!

  Svara
 4. Vilken mysig dag. Låter otroligt gott med rökt och varm regnbågsfile och tunnbröd. Mmmums! Här har julmarknaderna ännu inte börjat. De slår upp portarna nu till helgen då det blir första advent. Basel har sin egna julmarknad och sedan finns det massor med andra julmarknader att välja bland både i Schweiz och de som ligger i södra Schwartzwald för oss sedan de i Alscace i Frankrike. Jag vill gärna åka till julmarknaden i Strassbourg som jag har hört ska vara en bland de bästa.
  Kram!

  Svara
 5. Pingback: Resebloggarna tipsar om 11 Julmarknader i Skandinavien - DISCOVERING THE PLANET

 6. Pingback: Resebloggarna tipsar om 11 Julmarknader i Skandinavien – Resemagazinet

Have your say