Personligt

God och bloggfri jul!

Jag vill önska alla mina bloggvänner och  läsare en riktigt God Helg och en God Jul.

norrbottensgård

Julgranen och grannen

Vår vackra julgran har vår fina och hjälpsamma granne B. fixat åt oss. Den stod här hemma på gården då vi kom hem från Sydafrika. Vi lät julgranen stå utomhus den första tiden och vi dekorerade den med lite ljus. Men igår var det dags att tina av julgrannen. Den fick komma in i värmen och idag ska jag flytta den in i salen. Granen ska kläs sparsamt med glitter, dekorationer och ljus.

Julbestyren och juldofter

Julbestyren är klara och det enda som återstår är att köttbullarna ska rullas i eftermiddag och att sambon fixar julskinkan i kväll. Visst är det så att man gör precis som man vill med julmaten. Själv tycker jag att traditionell svensk julmat både är trist och smaklös.

Det är dofterna från nejlikor, apelsiner, saffran och glögg som jag uppskattar mest med julen. Julgranen luktar också jul och därför är en plastgran inte aktuellt här hemma.

Julstämning i Norrbottensgården 

snö

Här är det full viner och det snöar. I bakgrunden hör jag traktorn som kör in på gården för att forsla bort nysnön, det är så skönt att slippa snöskottningen just idag!

Det är faktiskt en glädje och en förmån att få bo i en gammal Norrbottensgård och speciellt nu när snön faller ner. Det är en rätt tacksam uppgift att skapa jul i huset och ute på gården.

Julkänsla

Kommande inlägg

Julen har kommit och jag tar nu bloggledigt och kommer att träffa delar av familjen, vänner och grannar. Motionsutövning kommer det att bli och jag hoppas att de första skidpassen ska ske i mellandagarna.

Snart kommer ni också att få ta del av lite reseskildringar från de senaste resorna som gick till både Dubai och Sydafrika. Likaså så kommer jag att berätta om helgens besök från ishotellet i Kiruna som nyligen öppnat.

Men, nu gör jag jul!

God Jul till er alla!

 

7 comments

 1. God jul! Hoppas att du får en fin jul. Jag ser fram emot morgondagen med julmaten, tycker att det är det bästa med julen. 🙂

  Svara
 2. Jag tycker om julmat, men mest vissa saker. Inlagd sill, gravad lax med hovmästarsås, Janssons frestelse och lite skinka med stark senap är favoriter. Smakrikt tycker jag! Önskar en riktigt fin julhelg!

  Svara
 3. GOD JUL!
  Skönt och klokt beslut att ta ledigt från bloggen. Själv ser jag fram emot mellandagarna och vara helt ledig och sitta och skriva av mig, summera, filosofera på bloggen! (Återstår att se, kanske blir för bra skidföre :))
  Hoppas du får en skön ledighet!
  Och ja, som man vill med julmaten, jag fick ”överraskning” som min uppgift till knytkalaset och överraskade ska de minsann bli… 🙂

  Svara
 4. Det är en underbart vacker gård ni har. Jag bara älskar den första bilden av verandorna och rikligt med utebelysning.
  Visst är det så att gamla hus bara inbjuder till att skapa jul både inne och ute.
  En riktigt GOD JUL önskar jag er!

  Svara
 5. Det är en underbart vacker gård ni har. Jag bara älskar den första bilden av verandorna och rikligt med utebelysning.
  Visst är det så att gamla hus bara inbjuder till att skapa jul både inne och ute.
  En riktigt GOD JUL önskar jag er!

  Svara
 6. Vill önska dig detsamma en God Jul och att den blir fin, det visar du med den första bilden, såå vitt o fint.
  Kram Yvonne

  Svara
 7. God Jul lite försenat 🙂 Och så härligt med all snö ni har! Vi hade ett superdupertunnt lager på julafton, men så regnade det på juldagen..

  Svara

Have your say