Personligt

Gott Nytt År!

Det är årets sista dag och den filippinska julen och årets sista dag är just idag! Julen rullar ut och vi med den! cykla på Filippinerna

Vår resa i Asien fortsätter. Vi har besökt Bangkok, Ranong och Koh Phayam i norra Thailand som ligger intill den gränsen till Burma.

Därefter har vi via Kuala Lumpur tagit oss till Cebu på Filippinerna. Vi har haft skolavslutning på Bohol och levt hemma hos liv hos min väninna. Julen firade vi också på filippinskt vis med den stora familjen.

Vi har inte kunnat fly ovädret och hann med sista båten från ön Bohol till Cebu innan resten av båtarna i två dagar var avblåsta från trafik. Det var den tropiska cyklonen Jangmi som dragit fram. Vi försökte bege oss till norra delen av Cebu där det skulle vara lugnare och vi läste in Pagasas väderrapport (filippinska motsvarigheten till SMHI).

Vi skulle bege oss ut på havet i en banka båt medans det inte blåste, dock blev vi sittande på båten ute på havet i två timmar och ovädret hann ikapp. Vi var ute på havet i en timma på flera meterhöga vågor och regnet piskade en i ansiktet. Det var otäckt, eftersom vi var tvungna att sitta uppe på båten i regnet och blåsten för att balansera båten i de höga vågorna. allt i de plastade resväskorna var och är fortfarande genomblött.

Mina vänners familjer på ön Bohol har drabbats av översvämningar i sina bostäder med ca 1,5 meter högt vattenstånd inom husets väggar. En mycket svår uppgift att städa ut ett hus utan både el och vatten. Det finns liksom inga ord som beskriver det svåra för dem men också för oss som på något sätt lämnade dem med detta. Dock glömmer man dessa händelser rätt snabbt. Nu är det nyårsfirandet som gäller. Det blir lite fotografering idag och en joggingtur runt ön därefter lite bad och det första blogginlägget på flera veckor.

Jag vill önska alla ett Gott Nytt År och hoppas att denna cyklon nu transporterat överskottsvärmen till det kalla Norden. På återhörande från bloggens värld då jag åter är i Sverige och nu rullar ledigheten på.

Filippinerna

barn leker filippinerna

6 comments

 1. Jag har sänt dig en tanke ibland då jag hört ovädersrapporterna. Häftig förstabild. Snacka om att var "ute och cykla". Gott Nytt År!

  Svara
 2. Gott Nytt är önskar vi från Portugal!

  Svara
 3. Ser härligt ut!
  GOTT NYTT ÅR! BLWYDDYN NEWYDD DDA! önskar Lena från Wales

  Svara
 4. Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig också!

  Svara
 5. Mina tankar har varit just om Hur o var du har befunnit dig när rapporter om ovädret kom. Skönt att det blåst över även om det medförde mycket förstörelse.
  Gott Nytt År
  Kram

  Svara
 6. Gott nytt år till dig Katarina och god fortsättning. En verkligen spännade och underbar resa du gör just nu. Ser lite läskigt men också häftigt ut där du cyklar på lina. Trist när naturens krafter slår till och det resulterar i problem och översvämningar.
  Kramar till dig och fortsätt njuta.

  Svara

Have your say