Europa

Gozos bad och stränder

Nu är det dags att nämna något om Gozos stränder och badställen. Gozo är känt för det otroligt klara vattnet som är turkosblått.

Bra bussförbindelser

Runt ön kommer du att finna ett flertal mindre stränder och klippbad som man lätt kan ta sig till med den lokala bussen som utgår från Victoria.

Buss Gozo

Här nedan bjuder jag dig på några smakprov från de badstränder och klippbad som vi besökt på Gozo.

Rambla Bay – en röd strand

Rambla Bay är en strand som har röd sand och den är riktigt finkornig. Här är det långgrunt i vattnet som skiftar i olika blåa och turkosa nyanser. Stranden är lite ensligt och är finns inga hotell runt knuten. Du kan äta en lunch vid någon av de få restaurangerna i anslutning till stranden.

Rambla Bay Gozo

Här kan du också hyra ett parasoll och solsäng och det finns inga färdiga solsängar utplacerade på stranden. Rambla Bay är ett populärt ställe bland lokalbefolkningen under helgerna.

Xlendi Bay

Xlendibukten blev vårt favoritställe att ett besök för den som gillar klippbad. I Xlendibukten finns det en liten sandstrand som tar dig ner direkt till ett grund område, ett perfekt ställe för barn som vill leka i vattnet. Själva föredrog vi att njuta av simningen lite längre ut från någon av klippavsatserna.

Xlendi

Xlendi

Marsalform

Marsalform

Är en fiskeby med många strandserveringarna utmed vattnet. Vi badade faktiskt inte i Marsalform då det hade drivit in en hel del maneter.

 

maneter

Här kan du slå dig ner vid någon av de många uteserveringarna för att äta en tallrik antipasto med lokala specialiteter där ofta den speciella peppargetosten finns på tallriken, till det serveras ofta ett lokalt vin från ön.

Blue Lagoon

Blue Lagoon eller den blåa lagunen ligger intill Gozo vid Maltas minsta ö Comino. Här finns nog de mest kända i och tilltalade badplatserna för många besökare. Här är det ofta väldigt många besökare både på stränderna som i hyrda båtar. Du kan åka till den Blå Lagunen med en chartrad båt eller hyra en båt som tar dig till den välbesökta Blå Lagunen.

Blå lagunen

Malta

Här är vattnet riktigt kristallklart och turkost.

Dykning

Det är många som reser till Malta för att just dyka eller för att ta dykcertifikat. Öarna Malta, Gozo och Comino sägs utgöra ett bra ställe att dyka i. Det klara vattnet med siktdjup på 30 meter lockar många dykare

I tidigare blogginlägg har jag skrivit om bl.a. en båttur som du kan göra runt ön Gozo eller få smyga med i de trånga gränderna i Victoria.

2 comments

  1. Xlendi blev även vår favorit!

    Svara
    • Jag förstod nog att även ni gillade Xlendi!

      Svara

Have your say