Personligt

Transport Bohol

Grannens dag

Jag hade inte en aning om att det finns en dag som heter grannens dag, förresten visste du om det?

Det här med grannar kan bli ett kärt ämne för många eller ett laddat ämne för andra. Grannar har nog de flesta av oss på ett eller annat sätt.

Olika grannar

Det finns många olika typer av grannar, men oftast förknippas grannskap med bråk och gräl. Den 31 oktober firar vi därför Grannens dag och det är en dag då vi skall vara snäll mot våra grannar och visa hänsyn, vad tror ni om det?

Jag har många grannar

På min ena sida här i byn har jag en granne som har ett stort intresse av att designa sin trädgård  hon gillar att dra upp egna plantor från fröer som hon samlat in. Det är ett nöje att ha en granne som har en vacker trädgård.

grannens växter

hönsenHär promenerar två av våra fem höns hos grannen. De följer efter mig då jag gått över till grannen för att fotografera hennes trädgård.

img_9776

Grannen har också en fin katt som vallar hem våra höns då hon ledsnat på dem i sin trädgård.

I vår stuga har vi långt till vår närmaste granne. Vi ser ingen granne alls från vår stugtomt. Här fiskar vi utanför vår stuga och vi har inga grannar inom synhåll, vilket kan vara både bra och dåligt.

fiske

På Filippinerna har jag också grannar, betydligt fler grannar. Där är det tätt mellan husen och familjerna är stora.

pa-min-gata

När jag skriver ordet grannar, vad tänker du då på?

1 comment

  1. Grannar har vi inga inom synhåll större delen av året. Nu när alla trädens löv snart fallit så ser vi nån enstaka granne långt där borta. Det känns helt ok för oss för så har vi valt att bo och leva. Vår grannsämja är ändå god.

    Underbara bilder du bjuder på så här i höstrusket.

    Svara

Have your say