Asien

filippinerna

Har du någon resa inplanerad?

Då jag är en sk. sommarjobbare så får jag ofta frågan, – Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Resa inplanerad?

Mitt svar blir, – Givetvis har jag några resor inbokade i höst och vinter. Det har man alltid då jag valt att arbeta större delen av sommaren.

vindruvsodling

Just nu kommer ett flertal av mina kollegor tillbaka till jobbet efter sin sommarledighet. Jag själv är glad och tacksam att jag har mina godbitar framför mig.

Vart bär det iväg då?

Slovenien?

I slutet av augusti månad är det planerat för en pressresa till Slovenien, dock har det blivit en aning svajigt med den resan. Slovenien är ett land som jag med tiden blivit mer och mer intresserad av. Av alla de vackra bilderna som jag sett så växer mitt intresse för att bege mig dit.

Katalonien i Spanien

Under september månad reser jag iväg med vinprovargänget till Katalonien. Vi tycker nog att vinerna från detta området ger ett av de bättre vinerna man kan dricka. Vi brukar försöka boka in en höstresa i skördetider av druvor runt om i världen.

Bohol

Filippinerna, Singapore och lite Malaysia kust

I november och december månad drar vi iväg till mitt andra hem till ön Bohol på Filippinerna. Men först gör vi ett stopp i härliga Singapore. Båda länderna är mycket bekanta för min del då jag rest och haft jobb i båda länderna. Vi tror också att vi ska hinna med en tur till västkusten i Malaysia, innan vi drar in i Sverige i värsta vintermörkret igen.

filippinska sötsaker

Italien och Schweiz

Våra spontana vänner kom på den härliga iden att dra iväg till Italien och Schweiz. Just nu ser det ut att bli en härlig resa som innehåller både kultur, goda middagar och skidåkning på schemat. Aktiviteter som vi absolut är med på!

Ska du ut och resa?

Nu när det känns som sommaren börjat dra förbi och temperaturerna blir lägre, så känns det riktigt bra att ha sina godbitar framför sig.

Har du någon resa inplanerad blir nu min fråga till dig?

8 comments

 1. Va härligt med den där sista resan! Eller ja, alla låter bra men den sista kändes lite sådär extra härlig. Jag hoppas att alla resorna blir fantastiska!

  Jag åker till Island med Katarina och Sofia i slutet av månaden och efter det så bär det av till Lettland och sen Tyskland. Efter det så har jag många tankar, men inget bokat.

  Svara
  • Den sista resan blir liksom ny för min del. Åh vad härligt att ni ska till Island. Det är en av mina to do saker framöver. Men ibland räcker inte ens ledighet till för att göra alla resor som man vill göra. Spännande att se vad du ska göra … Avvaktar tills du berättar!

   Svara
 2. Nästan så jag saknar den tiden när jag jobbade mest hela somrarna och reste övrig tid, men med barn i skolålder numera har man inte så mycket val.

  Men jo, vi ska ju också till Katalonien här framöver, men innan det har vi en sväng inom Sverige kvar att klara av. Och några veckors jobb.

  Svara
  • Var sak har sin tid. Jag kan förstå att när man har skolbarn då får man liksom passa in skolåret.

   Svara
 3. Flera spännande resor (även om Slovenien inte blev av)! Vi ska på en pressresa till Malta i oktober. I övrigt inget inbokat just nu.

  Svara
  • Malta var trevligt. Även om jag mest gjorde Gozo som är lugnare. Vi hoppas på ett nytt giv framöver på Slovenien.

   Svara
 4. Slovenien vill jag gärna åka till! Ser fram emot att följa uppdateringarna därifrån!

  Svara
  • Yasmin. Vad trevligt! Då ser vi fram emot den resan!

   Svara

Have your say