Filippinerna

Helstekt gris

Helstekt gris hos grannen

Min fina granne på Filippinerna fyllde år när vi var där och en dag så knackade hon på vår dörr och undrade om vi ville komma över på lite mat i all enkelhet som hon uttryckte det. Självklart så ville vi gärna umgås med henne och äta en bit mat tillsammans med henne.

Helstekt gris hos grannen

En liten stund senare traskade vi över till henne för att mötas av en rejält bord med mat och mitt på bordet låg den stora och helstekta grisen en sk. lechon. Det är tradition på Filippinerna att när det är fest, om man har råd, så bjuder man på helsekt gris.

Nu stundar julen hos oss här hemma och i min familj har vi aldrig haft en hel griskropp på bordet till julen. Har du provat äta helstekt gris?

4 comments

 1. ”lite mat i all enkelhet”? Vare sig lite eller enkelt vågar jag väl påstå.
  Helstekt gris har jag aldrig ätit och då jag slutat äta kött så har ”tåget gått” vad avser en dylik måltid.
  GOD JUL!

  Svara
  • Precis, lite mat i all enkelhet. Så var det verkligen inte.

   Svara
 2. Waow, ”mat i all enkelhet” haha. Vi har faktiskt grillat en hel gris själva en gång: http://www.freedomtravel.se/2014/06/att-grilla-en-hel-gris/
  Önskar en fortsatt fin jul!

  Svara
  • Spännande! Jag ska kolla in er länk där jag tror du berättar om när ni grillade en hel gris. Det måste ha tagit tid…

   Svara

Have your say