Uncategorized

HOLLYWOOD I SOLLEFTEÅ

Jag läser min gamla hemtidning, Allehanda och får där veta att Sollefteå har ett nytt namn nu, Sollywood, iallafall för en dag. Det är Stieg Larssons bok “The girl with the dragon tattoo" som bl.a har  spelat in en scen där med storstjärnan Daniel Craig, i en av rollerna. Inspelningsplatsen har bl.a varit järnvägsstationen och de nyutslagna löven som kantar stations området har fått sig en dusch med släckningsskum från räddningstjänsten, allt för att det skulle se så vinterlikt ut. De lär visst ha jobbat dag och natt för att förse inspelningsområdet med snö från Hallstaberget. Inte en helt lätt uppgift då våren tagit fart. Det ska bli lite extra roligt för min del, att se filmen när den är klar. Kanske jag känner igen mig, kanske mitt gamla hus skymtar i bakgrunden, kanske jag känner igen någon skådis från den lokala amatör föreningen osv. Hur som helst, grattis Sollefteå! I tidningen Allehanda finns många bilder från både filminspelningen och händelsen som sådan. Fotografen är duktig och har nog använt sig av ett bra objektiv! Se: Bilder från inspelningen och en scen från inspelningen. Sollywood, ja, tänk vad lätt det är ibland att byta namn på en ortLer och snart är jag tillbaka till mitt sommarhus i Sollefteå, om exakt en månad! image Å, vad jag längtar… ibland ger lokaltidningen mig lite hemlängtan, som idag! Snart är jag tillbaka till min lilla kulle vid älven!

8 comments

 1. Vad kul att de varit och filmat i dina hemtrakter. Jag förstår att det då blir lite extra spännande att kolla in filmen då den är klar. Jag förstår också att sista bilden ger dig hemlängtan. Ser vackert ut. Men snart är du där och då är det nog precis så grönt och vackert som på bilden.
  KRam!

  Svara
 2. Hej Katarina.

  Vi känner inte varann tror jag men jag bor i din hemstad, Sollefteå.

  Du verkar vara ute på en spännande livsresa. Grattis!

  Jag fascineras ständigt av vår bygds skönhet. Men det vackraste finns överallt. Även där du är kan jag tänka mig.

  Jag hade förmånen att få vara statist i inspelningen av "The girl with tha dragon tattoo" här i Sollefteå. Stor regissör och het skådis – allt på samma ställe! Spännande och ogreppbart på samma gång.

  Våren blir snart till sommar här. Det ljusnar mer för var dag….fåglarna kvittrar lyckligt, träden exploderar vilken dag som helst. Niplandskapet skiftar så vacker i iklädd sommardress, om man frågar mig.

  Vänliga hälsningar, Lotta Göransson

  Svara
 3. Coolt!! Jag är ledsen att jag inte bor där just nu. Craig är ju så snygg :p

  Svara
 4. Hej! Inte visste jag att du bott här i stan! Brukar titta in på din blogg ibland eftersom du är länkad även till Nenas blogg Indausanda (hon är ju min familj). Jodå, jag har även åkt omkring lite på Filippinerna eftersom jag sponsar barn på världens största sophög Payata i Manila.
  Jag var alltså ute i Sollywood igår där det blivit vinter mitt i vårvärmen och den nyutslagna grönskan. För precis 2 månader sedan var jag i Stadsparken för att se Paralympic på skidor – massor av snö och över -30C så det var tufft att stå ute då. Men Hollywood som skulle spela in vintern kom när våren gjort entré.
  Jag missade att anmäla mig som statist tyvärr…De som var nära avspärrningarna hade inte heller sett Craig…men kul är det att de hittat hit. Tyvärr heter stationen inte "Sollefteå" i filmen – men vi är nog många som tänker spana in filmen och se hur skickligt de fångade "vintern". En och annan bekant kanske skymtar förbi också.

  Svara
 5. Desiree
  Ja, det ska bli roligt att få se filmen. Annars är jag ingen film tittare, men denna gång blir jag nog det!

  Trillingnöten
  Aha, ja då har du något att längta efter, sedan vet jag att du gillar filmer.

  Lotta
  Välkommen hit!
  Men vad skoj att du fått vara statist i filmen. Det måste ha varit en rolig erfarenhet att själv medverka men också se hur ett stort proffisgt team jobbar. Det lär väl ta ett tag innan vi alla får se filmen och för dig måste det vara något alldeles extra. Kul!
  Nä, vi känner inte varandra, tror jag. Men, stan är liten, så om vi skulle ses, så kanske vi vet vem varandra är.
  Våren är härlig, speciellt maj månad som är en månad då allting händer i naturen. Jag hoppas ni får härliga dagar och det är ni svenskarna liksom flyttar ut i sina trädgårda och allt ska fixas till. Själv får jag vänta ett tag till, men snart är jag hemma i Svedala.

  BQ
  Aha, där ser man! Bloggvärlden är liten, liksom Sollefteå! Välkommen hit! Nu vet jag inte vem du är då jag inte har något namn, men det är roligt hursomhelst att få respons.
  Maj är en underbar månad i Sollefteå, dock kan ju snön titta fram en dag eller så. Trist att läsa att det var så himla kallt när Paraolympic tävlingen anordnades. Brrr.. va kallt. Jag hoppas att det ändå avlöpte som planerat.
  Roligt att tidningen hängde på detta med filminspelningen, annars tycker jag mest att det är lite småtråkigt att läsa Allehanda. Denna gång var det extra roligt att de skriver om en trevlig och rolig händelse för stan! Toppen! Ha en härlig vår månad framför dig!

  Svara
 6. Kul med filminspelningen i dina gamla hemtrakter. När filmen kommer kommer du säkert att känna igen dig. Ser fantastiskt vackert ut. Kram!

  Svara
 7. Världen är liten. Inte nog med att vi är de två Katarinorna som kommenterar hos Anna of Sweden, vi kommer båda från Sollefteå.

  Den lilla hålan. Säger jag kärleksfullt. 🙂

  Svara
 8. Katarina, den andre 🙂

  Välkommen hit! Från den lilla hålan,,, som jag bara saknar av naturens och vännernas skäl, mest om sommaren! Då stan visar upp sina allra bästa sidor, tycker jag!

  Blogg världen är liten har jag märkt. Men ändå så spännande och rolig eftersom vi bor runt om i världen. Alla tillsammans utan gränser! Det gillar jag mycket!

  Ha de gott och hoppas värmen kommit till er! snart är även jag där..

  Svara

Have your say