Personligt

Hönsen flyttar ut

Hönsen flyttar ut

Idag har det varit en stor dag för våra hönor. Idag har dom för första gången sedan dom flyttade hem till oss i Klubbhuset fått flytta ut i sin hage som är placerad i anslutning till deras hönshus.

Luckan öppnades

Jag öppnade luckan till hönshuset och vips så stod alla hönorna i luckan för att beskåda sin inhägnade gård med massor av frodig grönska utanför.

En efter en hoppade ut på backen och idag har dom promenerat in och ut från hönshuset beroende på om regnet varit lätt eller om det piskade hårt mot backen.

Här nedan får ni ta del av dagens händelse på vår gård.

Ettan

Här kommer ettan och antagligen den modigaste hönan.

Fler tittar ut

Nu är två hönor på G.

Ettan hoppar ut

Här kommer ettan som är på väg nedför trappan. Som ni ser har vi märkt hönsen med ett grönt band runt fotleden. I vår närhet finns hönornas systrar och de har ett blått band runt sin vrist. Vi har märkt hönorna om det skulle hända att de byter boende med varandra i sommar.

hönor

samlade

När kommer det första ägget?

Nu är hela hönsfamiljen samlade och vi undrar hur många dagar eller veckor vi måste vänta på det första värpta ägget. Vad tror du?

Här har jag tidigare skrivit om att bygga hönshus.

Lämna gärna dina råd om hur man bäst sköter om höns men också vad man ska ge dem att äta, det skulle jag uppskatta.

2 comments

  1. Så underbart! Hur lång tid det tar innan första äggen kommer är jätteolika. Jag vet hönor som levererat första dagen och hönor som tog flera månader på sig efter att ha flyttats. Ska bli spännande att se hur lång tid det tar för dina. Du återkommet väll med svaret? 🙂

    Svara
    • Linnea, tack för ditt svar. Nu är jag iger på att vänta och vänta. Lovar att meddela när det första ägget kommit.

      Svara

Have your say