Personligt

höstkänsla

Höstkänsla

Hösten är här sedan ett bra tag tillbaka och nu infinner sig verkligen höstkänslan. Det är mörkt ute om kvällarna och jag roar mig med att tända lamporna i fönstren. Då och då tar jag en tändsticka i handen för att tända något av alla de ljus som jag har tagit fram. Nu är vi i stearinljusens tid!

hösten är här

Nere i småbåtshamnen har de flesta båtägarna tagit upp sina båtar, men en och annan båt ligger kvar längs bryggorna Det finns t.om en båt som aldrig kommer att komma upp ur vattnet, jag tycker det känns vemodigt att se den ligga där nersjunken i vattnet.

Sommarmöbler plockas bort

Höstkänsla är lite vemodigt också. Det finns en hel del att göra ute på vår gård. Sommarens möbler ska nu packas ihop och ställas undan samtidigt som alla sommarblommorna ska kastas eller övervintras. Vedkorgarna har kommit fram, för i vinter ska vi göra en och annan brasa i våra eldstäder. Likaså har hönshuset fått sig en rejäl höststädning och är väl förberedd inför vintern och kylan. Vi förbereder oss dag för dag.

Sommarstugegästerna har lämnat

Sommarstugeägarna har börjat slå igen sina stugor och när jag tittar ut över havet så se jag de små stugorna stå där ute. Sommargästerna har lämnat oss för i år och stugorna ska nu sova till nästa års sommarrusch. Visst är det lite vemodigt ändå?

Höstkänsla till havs

Resplaner tar form

Våra resplaner tar nu form, receptböcker kommer fram och en annan baktidning får följa med mig hem från affären. Jag tittar lite djupare in i garderoben och funderar för ett tag, – Var är mina höstkläder?

Mitt skrivbord är fyllt med artiklar, reselitteratur och biljetter. Det är några resor som ligger på lut och för varje dag blir våra resplaner klarare. I vinter väntar resor till Singapore, Filippinerna, Malaysia, Italien och Schweiz. Asienresorna behöver jag faktiskt inte planera så mycket, eftersom jag har god erfarenhet av att resa dit. Det blir som att resa till mitt andra hem. Det är på vintern som vi reser till Asien, det är också som ett vintertecken.

Förbereder för vintern

Ja,det är så här jag går omkring i bostaden och ute på gården, jag försöker förbereda mig väl inför vintern.

vass i höst

Höstkänsla

Vad tycker du om hösten och brukar du förbereda dig på något sätt inför att vintern ska komma?

höstblomma

6 comments

 1. Så vackert ni har det där uppe. Jag får riktiga Norrlandsvibbar.
  Tänk att Asien oxå kan vara ett vintertecken.

  Svara
  • Steve, visst är vårt Norrland vackert! Nu sprakar hösten på för fullt och det är både glädje och vemod!

   Svara
 2. Vilket fint inlägg med fantastiskt underbara bilder! Ser fram emot vår lunch på tisdag ❤️

  Svara
  • Tack vännen! Våra luncher är alltid trevliga!!

   Svara
 3. Vi börjar oxå känna av hösten litegrann. Men det är fortfarande väldigt varmt på dagarna. Tog på mig en jacka när jag skulle handla idag, men den åkte snabbt av…

  Svara
  • Ja, hösten spelar lite spratt mellan varmt och kallt.

   Svara

Have your say