Europa

Hyra semesterbostad på Gozo

Att hyra sin semesterbostad är ett lockande alternativ till att boka hotell. Det finns både för- och nackdelar med att hyra en lägenhet. Som vi alla vet har vi alla olika önskningar hur ens semester ska vara.

Närheten till det lokala

Vi brukar leta efter boenden som ger oss möjligheten att komma nära det lokala livet på resmålet. Att möta lokalbefolkningen och att ta del av det lokala livet eller iallafall en liten glimt, det är faktiskt något som vi brukar se fram emot då vi har vår semester.

Semesterbostaden

Vi började med att boka en flygbiljett till Malta och vi hade bestämt oss för att ta en båt över till den lugnare ön Gozo. Vi fann en intressant lägenhet för uthyrning och en mycket hjälpsam ägarinna som verkligen var generös. Hon gav oss många goda tips som kom att göra vår vistelse riktigt bra. Här finner du fler blogginlägg om att besöka Gozo.

Till Gozo med båt

Hämtning och avlämning

Värdinnan ordande transferservice från flygplatsen samt hämtning och avlämning vid färjan i Mgarr. Det var en sen kväll som vi anlände till Gozo och det var riktigt vackert att stå där på båten och närma sig land i mörkret.

Vad skulle vi mötas av? Det var lite så vi tänkte när vi förväntansfulla klev av en halvtom färja.

Välkomnande känsla

När vi promenerat upp för trapporna till takvåningen fann vi färsk frukt på fatet och en flaska vin. I kylskåpet fanns det pålägg och på bänken fann vi det goda maltesiska brödet, salt och gott. Vi kände oss verkligen välkomna.

verandan

Fontana

Vi bodde i Fontana och strosade runt om kvällarna i de härliga gränderna. Vi åt en och annan middag ute på någon av de små restaurangerna eller satt på torget om kvällarna för att lyssna på någon av de många gratis konserterna. På morgonen kilade vi ut genom dörren för att köpa färskt bröd och frukt hos någon av de närbelägna butikerna i gränderna intill, precis som grannarna gjorde.

Fontana

Badet i Xlendi

Läget på lägenheten var bra med god närhet till både busstationen och några busstopp i området. Ibland promenerade vi ner till badet i Xlendi, men ofta blev det med buss som vi lämnade stranden för att bege oss hemåt. Innan vi tog trapporna upp till lägenheten gick vi in på ett vinlager för att köpa med oss en flaska vin till balkongen eller till kvällens middag. Det var här som verandan kom till sin stora rätt. En och annan måltid avnjöts på den stora verandan.

Xlendi bad

Marie och Mario som hyr ut just den här lägenheten, har faktiskt en sida med information om sina lägenheter här.

Gozo

Att hyra ett hus eller en lägenhet på sin semester är något vi absolut vill rekommendera andra att prova på. På nätet kan du finna många privata uthyrare liksom många olika uthyrningsföretag. Vi har hyrt bostad ett flertal gånger och hittills har det alltid fungerat riktigt bra.

På min blogg kan du läsa mer om att semestra på Gozo.

Förresten, brukar du hyra semesterbostad när du reser.

5 comments

 1. Vad kul att du skriver om detta just nu! Vi var på Gozo förra veckan och imorgon bitti kommer ett inlägg om det 🙂 Det låter i alla fall som att ni hade trevligt där. Det hade vi oxå!

  Svara
  • Ja! Hoppas att er resa var bra. Det är faktiskt en liten pärla som jag gärna kan tänka mig att återvända till.

   Svara
 2. Ja, gillar verkligen att hyra lägenhet och har gjort det många gånger. Det är oftast både billigare och bekvämare (även med barn – för smidigt att kunna laga lite frukost/mat själv), och som du säger mer lokal känsla.

  Svara
  • Jag kan tänka mig att det passar bra då man har barn med sig eftersom man då får bestämma själv alla sina rutiner.

   Svara
 3. That’s a skillful answer to a dilfucift question

  Svara

Have your say