Asien

Inbjuden till ett hem

Vi hade fått en inbjudan till att närvara vid ett Aidilfitri Öppet Hus hos en av L.´s bekanta. Efter Ramadan är det mycket vanligt att familjer bjuder in till ett öppet hus och detta sker under en månads tid efter Ramadan. Vi begav oss ut från storstaden och chauffören körde oss in i en helt annan värld av Kuala Lumpur, det var så det kändes iallafall. Det var stora hus med stora tomter och växligheten var enorm. Huset låg på en höjd och vid bra väder kunde familjen sitta på en av alla deras verandor och titta på tvillingtornen. Det var många gäster som var inbjudan hem till denna familj, bara i grannskapet hade hela 60 hushåll bjudits in. Jag bjuder på några bilder från ännu en färgstark, smakrik och spännande dag.. image

Alla klär sig i fina och i vackra tyger, t.om. jag känner att jag måste våga lite mer vad gäller färger och former i dessa sammanhang.
image

Trädgården görs vacker och vi äter utomhus. Vill man sedan gå in och svalka sig i AC miljö var det bara att kliva in i det stora huset. Nu var denna dag inte så varm (+ 30 C) och vindarna drog in över tomten, så vi tyckte det var en behaglig dag att mingla med de andra gästerna och familjen.Guld är lycka och rikedom och självklart är det en bra färg för en dag som denna!

image

Det är alltid mycket mat då man blir inbjuden till ett hem. Jag tycker det är spännande att prova så många rätter jag bara kan. Men ibland går jag bet, eftersom jag inte klarar av att äta de kryddstarka röd peppar rätterna. Här fanns tre olika Laksa rätter att prova.

image   image

 

image

Förutom alla olika glassar som serverades, var detta det lilla dessert bordet. Mina favoriter är de små gröna knytena. Det är färsk riven kokos som är inlindade i bananbladen.

image

Här är värdinnan som bjudit in oss. Hon fick guida oss i telefonen den sista biten upp till deras hus.

image

Denna lilla tjej pratade jag mycket med under dagen, jag på engelska och hon på malajiska och det verkade fungera rätt bra!

image

Trädgården var enormt stor och det fanns många ställen att lukta på blommor, njuta av utsikten och studera vad som växte i trädgårdens olika hörn.    image

Idag, söndag är det Malaysia Day, eftersom den inträffar på en söndag så är även morgondagens måndag helgdag. Jag vet egentligen bara att det inte är en nationaldag men även denna dag lär firas ute på gator och torg. Men idag blir den en återhämtar dag för oss och inget firande.

9 comments

 1. Vilken underbar fest!! och vilket hem! trädgården såg så fin ut! Och så mycket spännande mat!
  Jag gillar bilden på er också (den första). Jättefin och visst är det roligt med färger!!! 🙂
  Kram!!!

  Svara
 2. Vad kul att få bli inbjuden till något sådant här. Wow vilken stor och vacker trädgård de har. All maten ser underbart god och spännande ut. Jag tycker också om första bilden på er tillsammans väldigt mycket. Förstår att ni väljer att ta det lungt idag och ta igen er lite.
  Kram!

  Svara
 3. Vad underbart roligt att få vara med om!!

  Svara
 4. Ah vad spannande och vilket hus och tradgard!! Maten sa ocksa spannande ut! Sa trevligt att de bjuder in folk sa har! Vad fin du ar!!!
  Kram!

  Svara
 5. Åh, så otroligt spännande och intressant att få vara med om något sådant! Både mat och efterrätter ser gudomligt goda ut! /Penny

  Svara
 6. Vad spännande! Du måste vara så exotisk i dessa sammanhang! Tack för att vi får följa med!

  Svara
 7. Vilka fina skarpa och färgglada bilder!
  GILLAR!!
  Jag förstår att det var JÄTTEKUL att få vara med om detta i den jättelika trädgården!
  Kram!

  Svara
 8. Saltis
  Det var roligt att få träffa så många nya människor, speciellt när många av dem har studerat utomlands och vet exakt vad som kan vara svårt eller nytt för mig, då jag kom:)

  Desiree
  Deras tomt var stor, men det visade sig at många hus i området hade gamla stora tomter. Grannen hade t.om en egen stor räkodling..

  Marina
  🙂

  Pia
  Maten var typisk malajsisk, alltså krydstark. Jag frågade just om det fanns några typiska rätter eller recept från denna familj och det fanns det. En fisk soppa. Så den smakade jag givetvis. Fisk i kokosmjölk!

  Penny
  Det är alltid trevligt att bli bjuden hem eller att gå ut och äta med de lokala. Upplevelsen blir annorlunda.

  Kruger
  Ha, ha. så är det nog. Jag kände det som exotiskt att få vara där och de såg nog mig som en exotisk fågel!

  Annika
  Härligt med trådgårdsfest. Tänk att man kan dekorera en trådgård så annorlunda, det slog mig!

  Svara
 9. Det ser vackert, generöst och välkomnande ut! Jag kan tänka mig att smakerna är ljuvliga men att det kan bli starkt också. Det ser gott ut, mycket gott!

  Vad fin du är i dina vackra färger. Det klär dig enormt bra!

  Kram
  Lotta

  Svara

Have your say