Råd & Tips

Internationella matmarknaden i Luleå

Internationella matmarknaden

Det är för det tredje året i rad som den internationella matmarknaden går av stapeln på gågatan i Luleå.  Matmarknaden är verkligen populär och förra året var det drygt 100 000 besökare på plats under de fem dagar som matmarknaden pågick.

250 meter lång matmarknad

Matmarknaden pågår t.om lördag och är centralt belägen på gågatan och beräknas vara ca 250 meter lång och maten uppges komma från 17 olika länder. Bland utbudet fanns spansk paella, katalansk skinka, australiensk känguruburgare,  tyska korvar, italienska ostar, indonesisk vegetarisk mat, polsk köttgryta, piroger mm.

Matmarknaden

Fish and chips

Det var långa köer till matståndet där det såldes Fish and Chips och till Hot Dogs som visade sig vara kött från Gotland. Det finnns absolut anledning för mig att återkomma till den spännande internationella matmarknaden  som erbjuder många olika smaker från olika hörn runt om i världen.

Eftersom matmarknaden drog igång idag var lägligt för mig att köpa mig en lunch bland någon av veckans matförsäljare. När jag kom fram till gågatan möttes jag av mycket folk och det var trångt redan vid 11 tiden på förmiddagen. Här samlades dofter, köande besökare och många hungriga sällskap som flanerade mellan matstånden. Efter att ha snurrat runt bland alla matstånden blev valet en Nasi Goreng rätt från Indonesien.

Matmarknad

Internationella matmarknaden pågår mellan den  1 – 5 september

Passa gärna på att besöka den internationella matmarknaden i Luleå eftersom den erbjuder på många smakprover från olika delar av världen.

Baklava Luleå

 

 

 

 

2 comments

  1. Härligt med så många internationella matinfluenser. Där skulle jag gärna tillbringat veckan. Eftersom det inte är möjligt så är jag glad åt att få besöka marknaden på din blogg.

    Svara
  2. testing

    Svara

Have your say