Uncategorized

Jordbävningen..

Det har väl knappast gått någon förbi idag att en mycket kraftig jordbävning har inträffat med epicentrumet i Indonesien. I eftermiddag låg jag i sängen och läste en bok då jag plötsligt började ana att det liksom nästan våg skvalpade i sängen där jag låg. Givetvis så nonchalerade jag den känslan genast men kort stund efteråt kom dessa skakningar tillbaka. Jag tittade på L. som kom in sovrummet från sitt arbetsrum och vi båda stirrade på vattenglaset som var halvfyllt med vatten. Jo, vattnet rörde på sig i glaset  och bara några sekunder senare var allt lugnt igen. Vi bor långt långt borta från Epicentret av jordbävningen, men många fler personer i KL: har upplevt detsamma, att det svajat eller att fönsterna har skallrat. Imorgon är det planerat att vi ska resa till Phuket och i skrivande stund är Phukets Internationella flygplats stängd tills imorgon bitti. Vi vet inte ens om vi vill resa och vi vet inte heller om nya efterskalv kan komma som återigen kan förorsaka en tsunami varning eller en tsunami som följd. Väskorna är färdigpackade och klara och vi ligger liksom i “Stand by läge” inför morgon dagen. År 2004 satt jag på Kota Kinabalu´s flygplats på Borneo, jag blev fast där då massor av turister hade transporteras dit från Thailand, det var först då jag själv riktig började förstå vad som hänt. Idag tänker jag på hur vi själva kan ta oss ut från ett högt hus om något händer, tankarna är många en dags om denna. Mina tankar går nu till alla de drabbade, Aceh provinsen är redan ett hårt drabbat område sedan tidiga naturkatastrofer.

11 comments

 1. Ja usch för dessa naturkatastrofer! Vi var i Thailand 2004 och de lämnat landet 6 timmar innan tsunamin. Ovetande vad som hänt när vi landade i Sverige.

  Mina tankar går också till alla drabbade. As always.

  Kram

  Svara
 2. Herregud vad läskigt! Så långt ifrån epicentrum och ändå kunde ni känna av…

  Svara
 3. Hörde om tsunamivarsel när jag kom hem från jobbet. O senare att det var avblåst.
  Usch vilken konstig känsla o inte veta helt vad som ska ske eller har skett…
  Klem Anna

  Svara
 4. Ja jag tänkte på dig idag, och funderade hur nära du var och om du märkte av det osv osv.
  Ja det är hemskt med allt som händer runt om i världen! Hoppas det fortsätter va lugnt nu.

  Svara
 5. Ja det är ju ett område som drabbas regelbunde av jordskalv och tsunamis vilket kan få förödande konskeveknser för alla som bor och lever där. Samt såklart för turister. Men jag tänker främst på alla som lever där året om. Också för att de, som du säger här i inlägget, ofta är mycket fattiga och drabbas därför extra hårt av sådana här katastrofer. Jag hoppas verkligen att det inte blir fler skalv nu.
  Kram!

  Svara
 6. Vi satt och följde utvecklingen på nyheterna igår kväll, en riktigt ruggig känsla, skönt att det inte blev något allvarligt utav det. Hoppas ni får det riktigt bra i Thailand om ni bestämmer er för att åka!

  Svara
 7. Foljde allt pa nyheterna. Varfor ar det alltid folk som redan har det svart som drabbas om och om igen? Tankarna gar till alla som drabbats. Hoppas ni kommer ivag och anda far en skon semester!
  Kram!

  Svara
 8. Jag tänkte på dig när jag hörde om tsunamivarningen på nyheterna.

  Svara
 9. Usch ja hörde på nyheterna om detta igår. Hoppas att det blir mer än detta och att ni kan resa vidare. Tänker på er.
  Kram!

  Svara
 10. Ja, det är hemskt. Förstår ju att ni kände av det…
  Så stark som den var.
  Nu verkar tsunamirisken ha passerat.
  Undrar om ni for?
  Kramar

  Svara
 11. Vi har inte känt av några efterskalv så i och med att tsunami varningen hävdes, vågade vi oss iväg till Phuket.

  Visst är det orättvist att samma människor drabbats gång på gång. Området i Indonesien där epicentrat var för jordbävningen är i en region där männiksor har utsatts för många prövningar pga. av alla dessa naturkatastrofer.

  Svara

Have your say