Uncategorized

JUL RUSCHEN ÄR FÖRBI

Iallafall i år, för min del. Det känns som jag nu har julledigt. Julklapparna är inköpta och postade. De sista jul smyckena är skickade till Svedala inför jul basarerna. Men ändå infinner sig ingen jul känsla. Vi har inte någon snö, som jag alltid normalt brukar ha i jultider. Likaså finns det ingen doft från julbaket som spridit sig i bostaden. Annars gillar jag verkligen just julbaket, normalt vräker jag mig i veckotidningarnas alla jul recept. Samtidigt som frysen blir proppfull och man vet inte vad som ligger i botten av den till sist. Jul belysningarna är heller inte på plats i fönstren. Men ändå finns det någon form av “jul ledighets känsla” i kroppen. Antagligen för att vi är på väg till familjen i USA för att bl.a fira thanksgiving. Jag hoppas att jul känslan kan bli lite återställd då vi kommer tillbaka. Då ska nog elljusstakarna upp och det ska bli intressant att se om det bor några fler skandinaviska el ljusstakes ägare i denna skrapa? image När vi tände upp några el ljusstakar i vår bostad på Filippinerna, så trodde grannarna att vi var judar. Vi var de enda som ägde dessa elljusstakar i vårt villa område. Några ville faktiskt köpa dessa el ljusstakar av oss, när jul belysnings tiden var över! Tack och lov att jul rusch känslan är förbi. Jul blir det ändå på ett eller annat sätt, med eller utan hela kittet! Nu ska jag iväg och leverera saffran till en annan svenska som ska jul baka lite framöver! Dock råder det ledighets känsla i kroppen och det packas för fullt!

9 comments

 1. Nu blev det lite panikkänsla här – inga julklappar inhandlade och dagarna till stor del fyllda med andra aktiviteter! Ja, ja det blir säkert jul ändå! Förstår bara inte varför det alltid är så, varje år säger jag att jag ska vara klar med allt jättetidigt, men resultatet tenderar att bli ett annat…

  Svara
 2. Oj! Bra jobbat! Jag är imponerad 🙂 Själv har jag inte ens börjat… 🙂 Kul att få fira Thanksgiving i USA med familjen!

  Svara
 3. Wow! Det var riktigt snabbt fixat! Sedan håller jag med om att jag kan sakna en del julkänslan här också även om det julskyltas och pyntas här Men hela den där upptrappningen mot jul som börjar med 1:a advent i Sverige tycker jag att jag saknar här.
  Hoppas nu ni får en härlig vistelse med familjen i Kalifornien!!
  Kramar!

  Svara
 4. Skönt att redan vara klar, vi har inte ens börjat. Men inte ens här infinner sig julkänslan, vi har ju rekordvarmt 🙁
  Kram

  Svara
 5. Så skönt att du redan är klart med julklapparna. Oj måste börja tänka på detta nu då jag hatar att ge mig ut i värsta julrushen. Så kul som sagt att ni får Thanksgiving i USA. Vi kommer nog att hitta på en liten mini-variant här även om det inte är ledigt.
  Ha det riktigt gott.
  Kram!

  Svara
 6. "JULRUSCHEN ÄR FÖRBI". Innan den börjat. Ur led är tiden.

  Svara
 7. Firade jul/nyår på Nya Zeeland ett år. Det kändes väldigt konstigt att ha grillparty på julafton, och stå utomhus, iklädd klänning, och skåla in det nya året! Blir liksom inte samma känsla som hemma i Sverige.
  Förstår att inte julstämningen infinner sig. Det har det inte gjort här heller, eftersom vi fortfarande har 6-10 plusgrader och barmark!
  Kram Kim

  Svara
 8. OJ, och jag kommer att fråga imorgondagens inlägg på min blogg hur många av er som börjar med julklappar! OCH så är du KLAR!! WOW!
  IMPAD!!
  JAG har inte köpt en pinal ännu. Inte en enda. OCH jag måste skicka hem en del. BÄST att get busy!!
  Samma sak med julkort, lika bra att GET busy där med…JAG har full julkänsla i USA, svårt att inte få det i detta land. Allt börjar ju iom Thanksgiving!! Härligt!!
  KUL att ni ska fira den i US, och då blir det ju en kamera också. BRA beslut om det valet. DU har valt precis RÄTT kamera!!
  kram!

  Svara
 9. Kära vänner1

  Jag svarar i ett gemensamt inlägg idag. Det var inte meningen att skapa stress och rusch, bara för att min julstress gått över! Som ni vet reser jag iväg och när jag väl är tillbaka så blir det lite sent att skicka grejer tvårs över klotet vårt!

  Kim
  visst blir det jul oavsett var i värlen man är. dock blir den inte som den sven ska varianten, men kanske desto mer minnesvärd jul "overaeas". Där hemma blir julen ofta samma som föregående år.

  Annika
  Jag hoppas kamernan ligger och väntar på mig i svågerns hus när jag anländer! Så spännande!

  Svara

Have your say