Asien

Kambodja får mig att minnas

Vissa bilder får mig att minnas resor rätt bra. En sådan är en från en resa från Kambodja.

Vid min senaste resa till Kambodja var vädret rikt på nederbörd. Vissa dagar regnade det hela dagar andra dagar var det en rejäl regnskur som därefter övergick i lite solsken.

Bilder som får en att minnas

Jag har en bild från Kambodja som får mig att snabbt minnas hur hög luftfuktigheten var, den varma klibbiga värmen som slår emot en. Men också hur vattendropparna saktar silar ner längs bladen. Här är fotografiet som få mig att snabbt vara tillbaka i Asien med det varierande vädret.

image

Har du någon bild som får dig att minnas en känsla som en temperatur eller doft?

2 comments

 1. Här hade det hänt en hel del som jag missat på din blogg. Måste säga att jag tycker du är jätteduktig med renoveringen. Det blir fint och väldigt smakfullt. Jag kan förstå att det är en skön terapi att få jobba med händerna och skapa något som man tycker är fint. Skönt att kunna renovera utan tidspress och se det som ett levande projekt som får ta den tid som behövs. Du har fått fram ett väldigt vackert hem med fin personlig prägel. Modernt och gammalt blandas i smakfull stil.

  Kul med Selfiepinnen. Har faktiskt inte hört eller sett dessa innan. En aha upplevelse. Det är alltså så folk får till bra selfies. Kanske kan bli en kul julklapp.

  Den här bilden ovan från Kambodja är härlig. Sådan grönska och så tropiskt. Mina föräldrar har just varit i Kambodja och jag är så nyfiken på att höra mer om hur de haft det och se bilder. De besökte bland annat Ankor Watt som de blev mycket imponerade över.
  Kram!

  Svara
 2. Jag har genrellt sett väldigt få doft upplevelser. Har haft väldigt dåligt utvecklat doftsinne. Konstigt nog har det blivit bättre med åren. Min mormor tappade sitt doftsinne gradvis när hon var ca 50 år och det var borta nästan totalt när hon var 70 år. Min mor tappade också sitt gradvis, fast lite senare. Maten smakade inte längre utan avsaknad av doft, sa hon.Så det ligger i den kvinnliga släktlinjen.

  Svara

Have your say