Afrika

Cape Town

Kapstaden är populärt

Sydafrikas och Kapstadens popularitet ökar kraftigt och fler utländska besökare hittar dit. Det bevittnar iallafall min bekantskapskrets om som rest till Sydafrika under många år men också landets besökssiffror.

Har man varit i Sydafrika då är det enkelt att förstå att så många resenärer har valt att komma tillbaka. Här finns det ett stort utbud av det mesta och de flesta reser nog hem med en god eftersmak av vad som erbjudits.

Taffelberget

Taffelberget och Robben Island

När året 2015 var över kunde Cape Town Turism snabbt summera att flera turistattraktionen kunnat uppvisa rekordsiffror i antalet besökare.

Själv har jag nyligen besökt Sydafrika och Kapstaden var en av de obligatoriska stoppen som även vi gjorde. Ett flertal av Kapstadens attraktioner hade varit på min ”to do list” sedan flera år tillbaka.

Kapstaden är riktigt populärt

Några av Kapstadens mest populära turistattraktioner är Taffelberget som under året 2015 ökat antalet besökare med 43 procent i jämförelse med samma månad förra året. Det är en rejäl ökning och samtidigt visar Forex semesterindex att det blivit 19 procent billigare att resa i Sydafrika.

kö taffelberget

Likaså Taffelberget är riktigt populärt och det kan jag själv vittna om då köerna till biljettluckan samt linbanan var bitvis långa. Enligt uppgift har antalet besökare fördubblats på ett år.

Sn

I mina tidigare blogginlägg kan du läsa mer om dessa populära attraktioner som Taffelberget och Robben Island.

Jag själv fick absolut mersmak efter resan till Sydafrika och kommer att planera in ett nytt besök till landet så småningom.

Have your say