Asien

Kimchi minnen från Seoul

En resa som gett mig många fina minnen och upplevelser var just resan till Seoul. Jag vet redan att jag vill resa tillbaka dit.

Seoul är en mycket modern stad med en känsla av en mycketstark kultur. Trots ett antal år som boende i Asien och med den erfarenheten blev mötet med Seoul inte som jag föreställt mig.  Jag mötte ett land med en spännande matkultur, där smaklökarna verkligen fick hoppa till.

Vid min resa till Seoul så var det där jag lärde mig att uppskatta kimchi, som betyder syrat guld och får väl
kanske kallas vara en national rätt. Det blev bl.a. kimchi från frukost till middag. En mycket häftig och annorlunda smakupplevelse.

I Seoul råder det popfeber, modemedvetet land med många trender. Det känns som Seoul är vaket dygnet runt och det händer saker överallt, nattlivet i Itaewon kändes verkligen som en blandning av internationellt och lokalt. Alla restauranger och kaféer är välbesökta dag som natt.

Det blir med all säkerhet ett återbesök till Seoul Sydkorea och ni bör inte missa gränsbesöket till Nordkorea. Här bjuder jag på rese inspiration från min resa till Seoul; Vimmelbilder från Seoul,  Fiskmarknaden i Seoul, I Trollskogens Seoul,
Har du några tips på vad jag bör göra i Sydkorea nästa gång?

8 comments

 1. Spännande. Jag plockade fram ett recept på Kimchi. Det verkade vara en hel del pyssel med tillagningen med många ingredienser och en mängd varianter, men jag ska visa det för D så får jag kanske prova det nån gång framöver. Verkar vara en mycket användbar rätt. Tack för tipset.

  Svara
  • Precis, det är nog en del arbete. Jag ska prova göra det någon helg. Du kanske ser att en annan bloggare här också lämnat en länk. Lycka till om ni testar och låt mig gärna veta hur det gick!

   Svara
 2. Kimchi har jag alltid velat testa! VAd roligt!

  Svara
  • Du bor ju i metropoler där all mat finns. Jag provade Kimchi första gången i New York med min fd. Svägerska som är från Korea.

   Svara
 3. Du ska få recept av mig, eller snarare årets mästerkock. Och hon är från Korea även hon. http://jenniewallden.wordpress.com/2013/09/10/recept-pa-min-basta-kimchi-hang-med-och-laga-med-mig-imorgon-kvall-onsdag/

  Svara
  • Tack för receptet. Jag ska prova göra det en helg eftersom det känns lite pyssligt.

   Svara
 4. Det lät spännande både maten och staden.

  Svara

Have your say