Asien

kinesiskt nyår

Kinesiska nyåret firas runt om i världen

I dagarna firas det kinesiska nyåret först och främst av kineserna, runt om i världen. Men även jag har haft förmånen att få fira det kinesiska nyåret några gånger och jag sänder en speciell hälsning till mina kinesiska vänner runt om i världen.

För mig var det kinesiska nyåret en högtid som pågick under lång tid, iallafall påbörjades förberedelserna inför firandet i god tid. Likaså var många arbetsplatser stängda i samband med firandet vilket betydde att vi själva ofta rese iväg.

Innan våra kinesiska vänner träffade sina familjer var det rätt vanligt att vi träffades för att äta någon av alla de typiska maträtterna, överlämna gåvor och givetvis skulle man bära en klädsel med rött i.

kinesiska zodiakens djur

Kinesiskt nyår ett populärt blogginlägg

I ett flertal äldre blogginlägg har jag skrivit om att fira det kinesiska nyåret. I mitt hem här i Sverige finns idag ett rum i bostaden som är helt möblerat och smyckat med alster från Asiens olika delar.

Heminredning

På mitt gamla stora skåp hänger faktiskt den kinesiska zodiakens djur, en liten påminnelse om det färgstarka och rika kulturlivet som berikat mig mycket.

Gong Xi Fa Cai!

Have your say