Resguider

Koh Phayam en thailändsk ö

Efter tre dagars besök i Bangkok var det dags att resa vidare till västra delen av Thailand nära gränsen till Burma. Den här gången valde vi att flyga från Bangkok till Phuket för att därefter ta oss ut till Rangoon med bil.

Väl framme i Rangoons hamn möts vi av doften av sunkmark och fisk. Vi köper två biljetter till båten som ska ta oss ut till ön. Båten passerar sakta ut från hamnen och vi färdas bland mangrove och tyvärr en hel del sopor, det är lågvatten och skepparen styr båten säkert och vant.

Koh Phayam

Ön Koh Phayam är en mindre ö som är lätt att resa runt på. Väl i hamnen ställer vi oss på piren för att fundera åt vilket håll vi ska börja leta efter boende.

På båten fanns några andra passagerare som ber oss göra följe med dem för att ta en öl hos Charlie, dvs. Charlies bar som består av den gamla klassiska bar shaken. Tillsamman med Charlie tar vi en öl och därefter kör han oss på sitt lilla fordon till en liten resort vid stranden. Där stannar vi i två nätter.

Koh phayam

Efter att ha utforskat ön under morgonens joggingturer bestämmer vi oss för att flyttat till Buffalo Bay. Det är en strand som vid denna tidpunkt på året har få turister. Det visar sig att det blev vårt tillhåll för en dryg vecka hos MR Gao.

Vi hyr en moped och färdas runt ön om dagarna och väljer att inta luncher och dagliga bad i havet från olika ställen på ön. Det är rätt ofta vi ser örnarna flyga runt på himlen och vi iakttar deras förmåga att dyka för att förse sig med mat.

båttur Thailand

Här får du några tips

Ta sig hit

Man kan flyga till staden Ranong (med Happy Air) och därefter ta en av båtarna över till Ko Phayam. Det går även ett flertal bussar till Ranong från Phuket. Bussarna var moderna med bl.a film och fri wifi.

Att ta sig runt
Det gör man enklast genom att promenera eller hyra sig en moppe.

Boende

På ön Koh Phayam, finns det ett flertal olika boendeformer. Det finns rätt gott om små familjedrivna ställen med bungalows.

Båtturer
Det finns möjlighet till både dykning som snorklingsutflykter. Vi valde att en dag åka med MR Gao´s båt till ön Koh Surin.
Koh Surin
mr gao
Vi lämnade Koh Phayam med en trevlig upplevelse och flera nyfunna vänner från bl.a USA.

3 comments

 1. Vilka kontraster till gårdagens inlägg. Orden paradis och harmoni kommer osökt till mig.

  Svara
 2. Härligt! (och något varmare än där du befinner dig nu) Visst är det underbart med alla bilder som man kan plocka fram och minnas.

  Svara
 3. Det ser verkligen underbart ut!
  Kram Yvonné

  Svara

Have your say