Uncategorized

OMKRING ISHOTELLET

I helgen bestämde vi oss för att äta en riktig god norrländsk lunch, det kan man göra på Värdshuset i Jukkasjärvi, som ligger mittemot Ishotellet. image Det är nog bara vid två tillfällen som jag inte besökt ishotellet som förresten firar 20 års jubileum i år. I år blev det en promenad i solen efter en god långlunch. Det är bara två år sedan jag och L. övernattade på ishotellet, normalt bor man ju inte på hotell i sin egna stad, men det var en minnesrik hotell övernattning i jmf. med traditionella hotellbesöken. Det skall väl tilläggas att det var 20 år sedan jag var boende i Kiruna, men jag är en flitig hemresenär, det blir normalt två gånger per år jag åker UPP. Det är familjen och naturen som drar! Bilderna nedan är runt omkring ishotellet, i år var det en härlig kavalkad av is statyer uppradade i en snödriva. image image Dagsljuset är ljuvligt just nu! Man vill bara vara ute hela dagarna! Jag besökte Jukkasjärvi för ett tag sedan i november månad för kolla in de nya sten statyerna, materialet är hämtat från gruvan, se länken! Det händer alltid en massa positiva saker med detta turist projekt som betyder mycket för bygden och även denna gång ville jag inte missa årets ishotell heller!

8 comments

 1. Läckert! 😉

  Nångång måste jag åka upp och besöka denna unika plats!

  Fina Bilder Katarina o njut av vårsolen o de vackra nejderna!

  Ha det gott
  CB=)

  Svara
 2. Jag såg en dokumentär en gång om hur de byggde ishotellet. Det är ju helt otroligt vilket jobb och varje år smäter allt ner för att byggas upp igen… Skulle gärna åka upp någon gång med pojkvännen som är syditalienare. Övertalning pågår, men han tror att han skulle frysa ihjäl om man sov där en natt…

  Svara
 3. Å där skulle jag vilja bo en natt. Skulle åtminstone vilja se det i verkligheten ngn ggn. Som du säkert vet visar amerikanska tv-kanaler med jämna mellanrum reportage från ishotellet!
  Läckert!
  Katta, nu länkar jag upp dig så jag lätt hittar till dig…
  Fortsätt att ha det toppen!!!

  Svara
 4. Jag tycker att ishotellet verkar så coolt. Jag har aldrig varit där men skulle sååå gärna vilja besöka det och övernatta där någon gång. Underbara foton. Förstår verkligen att du vill passa på att vara ute och njuta så mycket som mjöligt av det vackra solljuset.

  Svara
 5. Å vad det där såg gott ut. Måste hem och äta snart. Haha, till Sverige alltså.

  Ishotellet är så fascinerande, jag skulle gärna vilja besöka det, men jag vet inte om jag skulle vilja sova över där. Jag fryser bara jag tänker på det. Jag förstår att man inte faktiskt fryser, men jag tror att jag skulle göra det i alla fall!

  Svara
 6. Fina bilder! Skulle gärna se ishotellet vid tillfälle! Jag har i och för sig varit i Jukkasjärvi, men det var mitt på sommaren…

  Svara
 7. Catarina. Du får sätta det på din "Göra lista!..

  Helly.. Jag tror jag sett samma dokumentär om ishotellet, det gick på TV då jag bodde i USA. Man fryser inte på ishotellet, det är snarare kallare utomhus i regel. Du får fråga min make,,

  Annika, Du får kanske ta det någon gång du gör Sverige på vintern!

  Desiree. jo jag har verkligen njutit av vårvintern, det är en av de bästa årstiderna i norra Sverige!

  Marianne,, Som man säger, I bra kläder fryser man aldrig! Jag tror aldrig jag frusit så mycket som under min tid i USA, de värmer ju inte upp husen ordentligt! Kallt jämt där..

  Freedomstravel.. Det är fint på sommaren också, även om ishotellet smällt ner och nytt är på G på någons arkitekts bord!

  Svara
 8. Ja ishotellet är ju något man skulle vilja se nån gång! Är visserligen norrlänning men har aldrig varit norr om Luleå, det måste bli ändring på! 🙂

  Svara

Have your say