Vin & Mat

Marknadsbesök i Italien & Spanien

Att resa är att uppleva och det kan man göra på många sätt. Jag brukar tycka om att söka mig till de lokala marknaderna för att få ta del av vad som säljes men också vad man äter. Min kamera tar jag alltid med det kan bli en och annan kladdig bild mellan småätandet.

 

Jag tyckte att dessa tomater var som ett vackert konstverk. Är det någon som vet namnet på denna tomatsort? Vecken på tomaterna var iallafall spännande att titta på.

Spain

 

 

 

 

spain

Oliverna smakade underbart! Jag köpte ett flertal olika oliver och smaskade sedan hela dagen från plastburken. Därefter blev man sugen på ett glas öl också. Ljuvligt!

Apples

 

Svenskt godis smakade iallafall bättre även denna gång. Många gånger anser jag att icke svenskt godis ser gott ut vid första anblicken, men sedan blir man besviken. Smaklöst!

7 comments

 1. Vilka härliga bilder! Jag tycker att tomater smakar så otroligt mycket mer runt Medelhavet. Det där med svenskt godis förstår jag mig dock inte på. Jag har läst det många gånger i bloggra, men jag tycker inte att svenskt smågodis är gott alls…

  Svara
 2. Så gott allting ser ut. Så mycket fräschare än något jag sett här i norra Kalifornien. Att resa är också att äta gott och annorlunda. Kram!

  Svara
 3. Det är verkligen inspirerande att gå på marknad. Allt ser så himla gott och fräscht ut. Jag har sett de där tomaterna här också och tycker precis som du att de är jättefina. Det känns faktiskt som om de smakar lite godare just för att de är så vackra. Vilka läckra auberginer också. Väldigt fin färg och lyster på dem. De där chark tallrikarna ser ju bara så himla goda ut! Mmmm oliver och allt. Godiset kan jag dock lätt hoppa över då det finns så mycket annat färskt som lockar. Tycker zucciniblommorna ser otroligt vackra ut. Vet bara inte riktigt hur man äter dem eller lagar till dem. Skulle gärna vilja ha dem i salld men vet inte om det funkar om man måste tillaga dem på något sätt först.

  Svara
 4. Underbara bilder som gör mig både hungrig och törstig.

  Svara
 5. Ååå så härliga bilder, man vill bara ha allt det där hemma i sitt eget skafferi och bara mumsa 🙂

  Svara
 6. Kan nästan känna doften från de solmogna vackra tomaterna och oliverna mums mums. Dina bilder gör mig hungrig!
  Ännu har vi några jobbar veckor kvar tills vi ger oss iväg söder ut. Men först ska vi norr över till Piteå och hälsa på Blogg vänner!
  Kram

  Svara
 7. Freedomstravel
  Jag kommer nu ihåg att du inte är någon fan av godis!

  AM
  Marknads- eller torgbesök är trevligt var än i världen man komer.

  Desiree
  Aha, är det zuccini blommor! Jag trode det var solros blomor.

  Steve
  Mat och dryuck lockar alltid, på ett elelr annat sätt!

  Godis
  Välkommen hit!

  Joy
  Kul med Piteå. Du får gärna höra av dig för jag är rätt nära Piteå under hela juli månad 🙂

  Svara

Have your say