Filippinerna

marknadsbesok

Marknadsbesök på Filippinerna

Jag söker mig ofta till olika matmarknader då jag reser, markandsbesök är livet! Det är alltid lika spännande att besöka dessa öppna marknader utomhus som säljer lokalproducerat och det är ett gratis sätt att uppleva det lokala.

Marknadsbesök på Filippinerna

Jag delar med mig några bilder från marknaden i staden Valencia på ön Bohol på Filippinerna. Här bor det ca 25 000 personer och den stora dagen för marknaden är på måndagar, dock sker försäljning av dagsfärska grödor varje dag, året runt.

marknadsbesok-filippinerna

Nedan ser du torkad tobak som används då man rullar sina egna cigaretter.

tobak-marknad

kokosnötter

marknad-filippinerna

fruktmarknad

Gillar du också att besöka marknader?

Berätta gärna om du också gillar att besöka lokala matmarknader.

6 comments

 1. Jag älskar marknader, inte minst matmarknader. Ett utmärkt sätt att lära känna den nya plats jag befinner mig på.

  Svara
  • Har ni några bra marknader som säljer grönsaker i din närhet?

   Svara
 2. Jag älskar marknader som den här! Åh vad jag längtar efter Asien!

  Svara
 3. Älskar också marknader! 🙂

  Svara
 4. Vi har marknad varje lördag i Ierapetra. Ingen stor marknad, men fullt av grönsaker och frukt. Andra halvan är kläder osv och där finns också mitt favoritständ: ett så’nt där som säljer en massa småsaker väldigt billigt. Härligt att gå och rota lite, alltid hittar man något som man inte visste att man absolut behövde.
  När jag är i Iraklio blir det alltid ett besök i basaren/marknaden (kärt barn har många namn….). Där kan jag strosa fram och tillbaka länge. Mysigare när det inte är högsäsong eftersom där då är trångt och mycket mer souvenirbetonade varor.

  Svara

Have your say